Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Четверг, 18.04.2024, 02:55

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Февраль » 6 » Чи потрібен сьогодні інститут сім‘ї?
18:14
Чи потрібен сьогодні інститут сім‘ї?
 Сім‘я та шлюб – складні соціальні явища. В них переплітаються інтереси окремих громадян, держави і суспільства в цілому. Сім‘я відіграє важливу роль в укріпленні здоров‘я, виховання підростаючого покоління, забезпеченні економічного і соціального прогресу суспільства в покращенні демократичних процесів. В ній формуються основні риси характеру людини, її відношення до праці, моральних і культурних цінностей. Міцна сім‘я – одна з важливих підвалин суспільства, тому суспільство зацікавлене в міцній, духовно і морально здоровій сім‘ї. Сімейне право – це сукупність правових норм, що регулюють сімейні та похідні від них майнові відносини, які найбільшою мірою мають моральний зміст, оскільки пов‘язані зі створенням і функціонуванням сім‘ї, стосунками між подружжям, батьками і дітьми, такими почуттями, як любов, повага, взаємодопомога.
 Саме цим питанням було присвячено засідання клубу «Я+ ТИ», яке відбулось в Теребовлянському вищому училищі культури. Нормативну базу питання всеціло висвітлила провідний спеціаліст відділу ДРАЦСу Теребовлянського районного управління юстиції  Зозуляк Любов Михайлівна.  Головним обов‘язком подружжя є турбота про своїх нащадків. Саме діти, їх здоров‘я, різносторонній розвиток та виховання мають стати головним пріоритетом. Але не завжди це так. Якби державні вимоги були іншими, не потрібно  було б створювати офіційних структур, які мали би контролювали  у суспільстві права дітей.
Виступ начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Борецької Лідії Володимирівни привернув увагу присутніх в актовій залі училища студентів і викладачів на порушення прав дітей, на трагедії майбутніх громадян нашої держави, які відбуваються в Теребовлянському районі зокрема. Наведені приклади ілюстрували порушення прав дітей, які народилися начебто у любові, але неготовність молодої сім‘ї нести відповідальність за життя, здоров‘я, всебічний розвиток своїх нащадків,  повертаються трагедіями, зламаними долями, суїцидами,  тощо.
 Аналізуючи результати анкетування «Підготовка молодої сім‘ї до подружнього життя», яке напередодні провела в училищі психолог Данилюк Ольга Олександрівна, на питання: «Чи хотіли б Ви, щоб Ваша сім‘я нагадувала батьківську?» - 58%  студентів відповіли – «НІ» і 21% - «ТАК».
Ось чому, зробила висновок вона, і необхідно відповідально ставитися до питань створення сім‘ї.
Студентська молодь перебуває саме в тому віці, коли питання романтичних стосунки переважають з огляду фізіології людини. Не секрет, що в статеві стосунки молоді люди вступають завчасно: у 13-15 років – 44%, у 16-18 років -56% (дані анкетування). А це є реальним для зародження нового життя. Чому ми всі маємо бити на сполох, аби зменшити ризики нещасливого дитинства?  Педагогічний колектив закладу схвилювала відповідь на запитання «Що спонукало Вас до статевих відносин?» - 36% відповіли «НЕ ЗНАЮ». Недостатня обізнаність молоді є  однією з причин проблем, доведених вище. Тому профілактичні лекції фахівців, психологів, лікарів в молодіжному середовищі повинні донести до кожного позитивні та негативні сторони даного питання.    
 Емоційний виступ начальника відділу у справах сім‘ї та молоді районної державної адміністрації Майор Галини Франківни узагальнив зміст усього, що прозвучало: «Хочеш бути щасливим – будь ним, але обов‘язково враховуй досвід, знання, корисну інформацію небайдужих людей».
Почуте повинно стати в майбутньому уроком у формуванні сімейних стосунків молодих людей.
Дирекція училища щиро вдячна своїм гостям і сподівається на наступному засіданні продовжити розгляд питань, що хвилюють молодь.

                                                                         З.В.Габрук





Категорія: новини сайту | Переглядів: 960 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0