Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Вторник, 16.04.2024, 11:03

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Июль » 1 » Допоки музика в серцях жива…
14:28
Допоки музика в серцях жива…

    

    Музика відкриває людині двері у інший світ, де можна обійтись без слів – тут панують звуки. Змушує завмирати зал, що слухає ніжні інтонації рояля або потужність звуків ансамблю чи оркестру. Вона здатна виражати найтонші порухи душі, непідвласні слову.


    Такі хвилини музичних переживань подарували студентам і викладачам Теребовлянського вищого училища культури студенти спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» на сольному концерті піаністок М. Гикава та Х.Мукан, клас викладача М. В. Панюс та на творчому звіті ансамблю народних інструментів студентів ІІІ-го курсу, мистецький керівник та автор інструментовок Г.М. Торкот.


    Сольний концерт «Допоки музика в серцях жива…» студентів IV курсу М. Гикавої та Х. Мукан розпочався ліричними мотивами «Місячної сонати» Л. ван Бетховена, що мимоволі налаштувало слухачів на гармонійний настрій концерту. Далі слідували: «Органна прелюдія» №6 соль-мінор і Прелюдія і фуга №2 до-мінор Й.С. Баха, що переливалися у простір дотику душі злагодженим хоральним ритмом. Глядачам полюбились твори А. Марчелло, Є.Доги та Ф.Шопена, які підкреслювались змістовним відеооформленням (М.Я. Вовк) Студентки показали себе як чудові концертмейстри, адже вправно акомпонували як солістці так і загальному оркестру народних інструментів (керівник Н.О.Калакура). У фіналі вечора М.Гикава (клас викладача Е.С. Горук) та Х.Мукан (клас викладача Н.О.Калакура) продемонстрували ще й свої вміння у диригуванні, вивершуючи зримий образ творів, диригуючи загальним оркестром народних інструментів.


    Дівчата зуміли знайти свою стежину, відкрили свою мистецьку сторінку у творенні власного музичного світу і подарували людям прекрасні миті музичної насолоди. Режисер концерту Г.Я. Козак, програму вели студенти ІІІ курсу спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» Н. Турковський та Г.Свідерська.
   Творчий звіт ансамблю народних інструментів студентів ІІІ-го курсу спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» (народні інструменти), мистецький керівник та автор інструментовок Г.М. Торкот вразив глядачів цікавою програмою, де прозвучали твори українських та зарубіжних композиторів ХХ-ХХІ ст., саундтреки із кінофільмів «Іграшка», «Зупинка на вимогу». В інструментовках Г.М. Торкот органічно поєднуються одухотвореність, щирість музичного вислову у поєднанні з оригінальм інтерпретаційним вирішенням музичних творів. Вперше студенти і викладачі почули таку велику кількість творів, де солістам-інструменталістам акомпонує ансамбль. Несподіванкою вечора було те, що ансамблісти демонстрували гру на різних інструментах, міняючись почергово. Під тужливі переливи скрипки виступало дівоче вокальне тріо у складі: В.Гуменної, М.Очеретяної та К.Грицай (Клас викладача П.В.Кутний, концертмейстер Т.Р.Петрушенко). Режисер концерту Н.М. Лугова, програму вели М. Герун та А. Паращій.


    Пролунало безліч щирих, добрих слів і побажань від директора училища, заслуженого працівника культури України М.І. Виннічика, завуча по виховній роботі, відмінника освіти України З.В. Габрук та заступника директора з навчальної частини О.В. Архитка.
Сім нот, мов кольори веселки
Сплелися веселі й радісні пісні…

Уляна Перхалюк,

викладач Теребовлянського вищого училища культури

 

Категорія: новини сайту | Переглядів: 986 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Июль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0