Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 19.04.2024, 06:45

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Май » 31 » “Летять пісень звабливі струни”
08:33
“Летять пісень звабливі струни”

“Летять пісень звабливі струни”

     11 травня в актовій залі училища відбувся сольний концерт студентів IV-го курсу хорового відділу Вікторії Гуменної та Марії  Очеретяної , які навчалися у викладача Кутного Петра Васильовича. Зал заполонили різноманітні барви звуків, що торкнулися найглибшої частинки людської душі.

     На концерті прозвучали твори українських композиторів-класиків, народні пісні, а також пісні сучасних композиторів нашого століття.

     Розпочався концерт  “Піснею про матір”, яка прозвучала акапельно босоніж у виконанні Марії Очеретяної, що символізувала образ матері, вболіваючої за своїх дітей. Під час виконання пісні багато хто з присутніх  в залі на хвильку замислився, навіть непомітно сплакнув, згадуючи своїх матерів, які вже ніколи не повернуться в рідні оселі.

     Дуже цікаво були підібрані вокальні твори: класичні шедеври Миколи Лисенка, Семена Гулака-Артемовського вдало перепліталися з сучасними композиціями; сольне виконання дівчат чергувалося з дуетами і тріо під супровід фортепіано.

     Справжньою родзинкою концерту став дует Карася та Одарки “На туркенях оженюся” з опери С. Гулака-Артемовського “Запорожець заДунаєм” у виконанні Назарія Ліщинського та Вікторії Гуменної, які дуже сценічно і вдало передали образ героїв.

     Велика роль концертмейстера  Тетяни Петрушенко, яка цілий концерт музично проживала і співпереживала разом з солістами, динамічно підтримувала кожну музичну  хвилину виконавців.

     Деякі твори прозвучали під інструментальний супровід оркестру українських народних інструментів під керівництвом Григи Катерини Іванівни. Це свідчить про високий рівень підготовки солістів, так як не кожен зуміє майстерно виступити під акомпанемент цілого великого колективу.

     Вкінці концерту прозвучала фінальна пісня Тіни Кароль  “Україна – це ти” у виконанні дівчат і їх творчого наставника Петра Кутного.

     Сольний концерт пройшов на високому рівні, музична година промайнула як одна хвилина, на єдиному подисі, що хотілося слухати ще і ще.

     Зичимо нових творчих злетів дівчатам і в майбутньому не покидати сцени, адже це мистецтво зародилося в їхніх серцях ще змалку і потребує постійного вдосконалення як обрамлення дорогоцінного каменя.

Викладач музично-теоретичних дисциплін
Коновалова М. І.

 

Переглядів: 569 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0