Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Вторник, 23.04.2024, 23:00

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Ноябрь » 27 » Майстер класи – від маестро
15:59
Майстер класи – від маестро
     У процесі навчання студентів Теребовлянського вищого училища культури в рамках навчальної практики зі спеціалізації та культурно-дозвіллєвої діяльності студенти ознайомлюються з специфікою діяльності закладів соціально-культурної сфери, досвідом роботи кваліфікованих спеціалістів клубних закладів, організовують зустрічі з аматорськими та професійними мистецькими колективами та виконавцями.
     Викладачами Горук Е.С., Торкот Г.М., Перхалюк У.В., Марцинів Н.М. організовано творчу зустріч з учасниками ансамблю народної музики «Веселі галичани» Тернопільської обласної філармонії, яка відбулася після недавнього виступу колективу на сцені Теребовлянського РБК. Віртуози-музиканти Яков’як Василь (цимбали), випускник училища Качур Володимир (контрабас), розповіли про специфіку виконавської майстерності на народних інструментах, цікаві поїздки та участь колективу у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах, фестивалях.
     Керівник колективу заслужений артист України Бабчук Мирослав провів для студентів своєрідний майстер-клас гри на теленці, сопілці, трембіті, ріжку, дводенцівці, наю, дозволивши студентам апробувати ці інструменти.
     Студенти відділу вражені від зустрічі із заслуженим артистом України, гідним представником традицій народних співців-кобзарів Губ’яком Дмитром.
    Дмитро Васильович досліджує і невтомно пропагує кобзарське мистецтво, доводячи, що бандура непросто символічна та історична реліквія українського народу, а його душа та перспективний сучасний інструмент, адже на ній можна виконувати класичні, джазові твори, сучасні імпровізації.
  За плечима музиканта-віртуоза перемоги на багатьох престижних Всеукраїнських та Міжнародних фестивалях та конкурсах. Це Міжнародний конкурс «Гри на народних інструментах ім. Г.Хоткевича» (Харків, 2004), звання «Бандуриста-віртуоза» на конкурсі ім. О.Вересая (Київ, 2009), виступи на Міжнародних фестивалях «North West Folk Life Festival» (Сієтл, Сакраменто, США, 2011), «Українська весна» (Познань, Польща, 2011), конференції «Українські, польські, російські канти XVI –XVII ст.» в Краківській музичній академії, програмі дні української культури (Краків, Польща, 2011), концерт з симфонічним оркестром національної музичної дитячої школи ім. М. Чурльоніса (Каунас, Литва, 2011), виступи перед громадами української діаспори Англії.
   В ході зустрічі Дмитро Васильович з трепетом розповів про свою першу вчительку гри на бандурі – викладача-методиста Теребовлянського вищого училища культури Кубіт Я.В., професорів Львівської Державної музичної академії ім. М.Лисенка Гересименка В.Я. (клас бандури), народну артистку України Дідик Т.С. (клас вокалу).
    З 2010 року Дмитро Васильович передає свої знання та майстерність як доцент Тернопільського Національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.
Зустріч закінчилась своєрідним експрес-інтерв’ю студентів з митцем про особисті уподобання в літературі, кіно, естраді, хоббі та звичайно виконанням творів на «біс».
   Дмитро Васильович побажав студентам творчої наснаги, наполегливості у здобутті виконавської майстерності, а також в майбутньому знайти свою професійну творчу нішу в сфері культури.
   






Категорія: новини сайту | Переглядів: 959 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0