Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Вторник, 23.04.2024, 09:41

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2019 » Февраль » 22 » «Музичний калейдоскоп»
08:42
«Музичний калейдоскоп»

Калейдоскоп яскравих кольорів

Весняний день дарує для душі….

Такими словами у цей зимовий час розпочався «Музичний калейдоскоп» - вечір інструментальної музики у Теребовлянському коледжі культури і мистецтв, присвячений п’ятій річниці Героям Небесної Сотні.

Це вшанування героїв відбулося за ініціативою керівника навчального закладу, директора, заслуженого працівника культури України М.І. Виннічика та викладачів – методистів Н.О. Зелінської, Г.М. Торкот, голови циклової комісії Народне інструментальне мистецтво (народні інструменти) Ю.М. Куземка.

Кращі студенти І-ІV курсів спеціалізацій: «Народно-інструментальне мистецтво» - народні інструменти, духові інструменти, виконували твори української та зарубіжної класики, інструментальні обробки українських народних пісень.

Студенти і викладачі були зачаровані сумними мелодіями флейти, труби. Одночасно відтворювалися в уяві картини Майданівських подій, поставали образи юних героїв. А фортепіанні звуки мелодійно вели у світ воєнних переплетінь людської долі. Сумні ноти акордеона, баяна, скрипки, саксофона знову і знову повертали присутніх у час, який і сьогодні, на жаль, не закінчується – ідуть бої …

Поетичне слово до кожного виконаного твору на музичному інструменті стало гармонійним доповненням до мови музики. Звучало поєднання краси рідної мови з різноманітними відтінками звучання нот. Музичні твори вплітали в єдине ціле історію рідного краю, героїзм українського народу впродовж віків, починаючи від стрілецьких і укр. нар. пісень, аж до сучасної музики.

На закінчення вечора до викладачів та студентів звернувся директор коледжу, заслужений працівник культури України М.І. Виннічик. Він подякував усім тим, хто брав активну участь у революції Гідності. Зазначив, що студенти коледжу завжди пам’ятатимуть героїчні вчинки і впродовж свого життя і праці уславлятимуть патріотичне начало нашого українського народу.

Присутні хвилиною мовчання вшанували безсмертний подвиг Героїв Небесної Сотні.

Голова предметно – циклової комісії Народне інструментальне мистецтво (Народні інструменти) Ю.М. Куземко.

Категорія: новини сайту | Переглядів: 387 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0