Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 19.04.2024, 20:45

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Ноябрь » 8 » Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені П.П. Вірського
12:53
Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені П.П. Вірського
    В  Національному  палаці  мистецтв "Україна" 22 жовтня 2012 року Національний заслужений академічний ансамбль танцю України імені  П. П. Вірського  відзначав 75 – річний ювілей,  50 - річчя з дня створення Студії по підготовці акторських кадрів  та 20-річчя Дитячої хореографічної школи при ансамблі.

    Студенти та викладачі кафедри хореографії  Теребовлянського вищого училища культури не змогли пропустити таку подію. Адже, у складі артистів НЗААТУ імені П.П. Вірського є випускники училища – Стопник Євгенія, Пшевлоцький Олександр та Голод Олег. Тому, дружним  хореографічним колективом помандрували у подорож до скарбниці танцювального мистецтва – м. Києва.

     Нам пощастило відвідати репетицію ансамблю в  Національному  палаці  мистецтв "Україна". Із неморним захопленням ми спостерігали за розігрівом артистів на сцені, роботою над технікою виконання трюків, обертів  та танцювальних комбінацій. І ось в зал зайшов генеральний директор-художній керівник, Герой України, народний артист України, лауреат Національної премії України імені Т.Г.Шевченка, професор, академік  Мирослав Михайлович Вантух , який представив  ансамблю всіх присутніх в залі і дав команду розпочати репетицію. На сцені в ідеальну лінію вишикувались артисти, усміхнулись та налаштувались на танець… Залунали перші акорди хореографічної композиції «Україно, моя, Україно» . Професійно та майстерно, з неймовірною легкістю артисти виконували всі танцювальні постановки, чітко та уважно реагували на всі зауваження Мирослава Михайловича. Під враженням від репетиції, усього побаченого і почутого ми швидко пообідали та познайомилися з визначними місцями столиці України.

    Звісно, часу до концерту було обмаль, тому ми лише встигли відвідати Національний Києво-Печерський  історико-культурний заповідник, прогулятися Маріїнським парком та головною вулицею столиці – Хрещатиком.

     І ось концерт…На екранах по обидві сторони сцени транслювалися історичні відео ансамблю : співпраця засновників П.Вірського та М.Болотова, старовинні репетиції, інтерв’ю артистів та балетмейстерів.

    Вимкнулось світло, на сцену вийшли ведучі, після вступного слова оркестр  заграв вступ до першої хореографічної композиції  «Україно, моя, Україно». Відкрилась завіса… На передньому плані стояли артистки балету із хлібом та сіллю , по бокам заслужені артисти України, на задньому плані у широку лінію вишикувались всі артисти ансамблю. Неймовірно гучними та щирими оплесками глядачі зустріли своїх улюбленців. «Повзунець», і «Циганський танець», «Гуцулка» та  «Волинські візерунки», «Козачок», «Український танок з бубнами» та «Російська сюїта».  Всі ці постановки підтверджували справжній професіоналізм знаного в світі колективу. Колоритним та майстерним  був виступ  учнів Дитячої хореографічної школи при ансамблі в композиції «Гуцулка». Діти на високому професійному рівні відтворили всю красу гуцульського краю.  Перше відділення завершилося, емоції від побаченого не згасали, а долоні боліли від оплесків.

   Друге відділення було ще більш насиченішим і розпочалося хореографічною композицією  «Ми  пам’ятаємо». Наступним постановками були : «Карпати», «Подоляночка»,  «Запорожці», «Вишивальниці», «Моряки», «Ой, під вишнею», «Гопак» у виконанні дітей школи при ансамблі та на завершення знаменитий «Гопак» у виконанні всього  складу ансамблю. Під шалені оплески на сцену вийшли Вантух М.М., Вантух В.В., Вантух Г.М., - керівники цього справді самобутнього колективу.

    Від нашого училища Вантуху М.М. було вручено букет троянд зі словами вдячності. Концерт з нагоди 75 –річчя з дня заснування ансамблю відбувся!!! І це було неперевершено та незабутньо!!!

Студенти ще довго не могли оговтатися від побаченого, тому обговорювали прожитий в столиці день та ділилися своїми емоціями до самої Теребовлі.

    І були безмежно вдячні Николишину Ігору Олексійовичу та  всім викладачам відділу хореографії  за організацію поїздки, яка принесла незабутні враження від подорожі в світ хореографічного мистецтва.








Категорія: новини сайту | Переглядів: 1628 | Додав: saber | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0