Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 19.04.2024, 06:13

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Декабрь » 4 » «Народна хореографія»
14:13
«Народна хореографія»

2018 рік був напруженим і сумним для всього педагогічного колективу Теребовлянського вищого училища культури. Але попри втрати, колектив згуртувався ще більше і зумів довести всім, що це – здоровий організм, якому понад усе важливо, щоб успішно виконувати все нові і нові завдання, які ставить сучасне життя перед нами.

Сьогодні всі творчі колективи навчального закладу плідно працюють, аби дарувати людям радість зустрічі з мистецтвом, беруть участь у різноманітних конкурсах і фестивалях аби звірити свій професійний рівень. Хотілось би розповісти про діяльність однієї спеціалізації «Народна хореографія» і порадіти за всіх студентів і викладачів її лише за листопад 2018 р. А він був дуже насиченим. Ансамбль сучасного класичного танцю «Дивертисмент» (мистецький керівник Краківська І.В.) взяв дистанційну участь у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі мистецтв «Art Tavria Fest» і здобув диплом лауреата І-ї премії. Журі визнало найкращим авторський танець «Крик», який наші теребовляни мали змогу бачити не раз у заходах про страшний голодомор 1932-1933 р. на Україні, а його творець – Ірина Краківська отримала подяку від почесного журі. Все це відбувалося у Херсоні.

На V-му Міжнародному фестивалі народної хореографії імені Мирослава Вантуха свій творчий доробок представляв народний аматорський ансамбль танцю «Любисток» (керівник Борис Новіцький). Виконані ним хореографічні композиції «Опришки» і «Циганський», поставлені ще засновником колективу Ігорем Николишиним, отримали І-ше місце. Львівський театр опери та балету, де відбувався гала-концерт, шаленів від оплесків вдячних глядачів.

У Тернополі, 17-18 листопада у ПК «БЕРЕЗІЛЬ» відбувався Всеукраїнський фестиваль-конкурс сюжетної хореографії «ГАЛИЦЬКІ ФРЕСКИ», у якому взяли участь танцювальні колективи із Полтавської, Волинської, Житомирської, Хмельницької, Чернівецької та інших областей України. Ансамбль сучасного танцю «Флай» (мистецький керівник Петришин Б.В.) зайняв І-ше місце у своїй віковій категорії.

24-25 листопада 2018 р. в м.Києві проходив Всеукраїнський конкурс серед навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації. В конкурсі змагались 28 колективів, які виконали 58 хореографічних композицій.

Теребовлянське вище училище культури представляв ансамбль фольклорного танцю «Джерело» (мистецький керівник Александрович Г.С.) фольклорними танцями «Полька в решеті» та «Обливаний понеділок».

На гала-концерт було відібрано 15 хореографічних номерів і серед них наш «Обливаний понеділок».

Ансамбль фольклорного танцю «Джерело» отримав високу оцінку на обговоренні професійного журі і нагороджений Дипломом ІІІ-го ступеня. Журі, представлене в кількості 15 осіб, серед яких заслужені діячі мистецтв, народні артисти України, професори, повні кавалери орденів святої Анни на чолі з героєм України, професором, керівником Національного академічного ансамблю танцю України ім. Вірського Мирославом Вантухом.

Невеличкий екскурс у життя лише однієї спеціалізації – «Народна хореографія» Теребовлянського вищого училища культури доводить, що педколектив виконує велику роль у формуванні не лише особистості, а й духовного обличчя нації.

В училищі для розвитку обдарованої молоді створені всі необхідні умови і цьому сприяє її директор, заслужений працівник культури України Микола Виннічик. Щоби здобувати перемоги, необхідно не лише плідно працювати, а й елементарно матеріально комусь допомагати. За цю допомогу студенти і керівники творчих колективів безмежно вдячні М.Виннічику, Н.Калакурі, голові профспілкового комітету працівників училища, і, звичайно Ірині Краківській, голові предметної комісії «Народна хореографія», які вчасно шукають спонсорів і людей, небайдужих до майбутнього України, бо саме молодь – наше майбутнє.

З.Габрук

Категорія: новини сайту | Переглядів: 364 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Декабрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0