Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 24.04.2024, 09:54

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2017 » Февраль » 15 » «Одвічне джерело свободи - це наша пісня чарівна»
13:01
«Одвічне джерело свободи - це наша пісня чарівна»

Під такою назвою у Плебанівській школі I- II ступенів пройшов тематичний вечір. Захід підготували та провели працівники клубу та студенти-практиканти Теребовлянського вищого училища культури Палюх Ю., Шалева Т. (IV хоровий), Боднар Д., Рикуник В. ( IV ВТЗ). В ході вечора прозвучали козацькі, стрілецькі, повстанські пісні у виконанні чоловічого вокального квартету «Обертон» (керівник заслужений працівник культури України Мечник М. П.).

Пісня – душа народу, але перш за все це душа її автора, ім’я якого десь загубилось у віках і пісня стала народною. Проте є багато авторів пісні яких стали народними ще при житті самого автора. Такою яскравою зіркою на пісенному небосхилі України в часи тоталітарного радянського режиму була творчість Володимира Івасюка, якому у 2009 році присвоєно звання «Герой України». Пісні композитора та пісні з репертуару «буковинського соловейка» Народного артиста України Назарія Яремчука виконали на вечорі: артистка Теребовлянського ЦКіД Надія Демида, студенти Штуник Софія, Зятик Софія, Степан Фандзига, Юрій Курта, Назарій Ліщинський.

Як крик душі, солідарності, підтримки написано поетичні рядки про патріотизм майданівців, добровольців АТО, багато поезій поставлено на музику. Окремою сторінкою вечора була розповідь про оперного співака Василя Сліпака, який із початком Євромайдану очолив у Франції волонтерський рух, координував громадські акції, спрямовані на підтримку України. 18 червня 2016 року співак втретє поїхав на Донбасс, а 29 червня виконуючи бойове завдання, як кулеметник у складі 1-шої штурмової роти Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», загинув у бою від снайперської ворожої кулі.

Хвилиною мовчання, вшанували на вечорі усіх героїв-захисників, які полягли в боях за Україну. Пісні сучасних авторів про Україну, про патріотизм захисників Батьківщини виконали учасниці вокальної студії клубу села Плебанівка (керівник Марцинів Я. М.) - Юлія та Лілія Марчин.

Категорія: новини сайту | Переглядів: 631 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0