Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 26.04.2024, 00:13

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Январь » 17 » «Педагогічна майстерність та шляхи її вдосконалення»
12:50
«Педагогічна майстерність та шляхи її вдосконалення»

Аби забезпечити високий рівень викладання навчальних дисциплін за фахом, який відповідає державному стандарту освіти з метою забезпечення якісної підготовки спеціалістів відповідного освітньо-кваліфікаційного рівня, кожен викладач має проходити курси підвищення кваліфікації. Саме такі курси для педагогів Теребовлянського вищого училища культури було організовано на зимових канікулах. З 3 до 11 січня в училищі культури відбувались педагогічні читання «Педагогічна майстерність та шляхи її вдосконалення». Відкривав курси Шергей Г.П. – заслужений діяч мистецтв України, начальник управління культури Тернопільської обласної державної адміністрації з лекцією «Культурно-мистецька освіта на сучасному етапі: реалії та перспективи». Директор Рівненського центру підвищення кваліфікації та перепідготовки працівників культури та ППК НАКККіМ Мохнюк Руслан Степанович, кандидат педагогічних наук цікаво розповів про перспективи навчання працівників галузі культури і мистецтв західного регіону України.

Про теорію фольклору та аналіз народнопісенних творів професійно розповідав Смоляк Олег Степанович – доктор мистецтвознавства, професор кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва ТНПУ ім. В.Гнатюка.

З актуальною доповіддю «Проектна діяльність – стратегічна основа розвитку бібліотек» виступила Гук Леся Степанівна – заслужений працівник культури України, директор Тернопільської обласної бібліотеки для молоді.

Цікавою і змістовною для фахівців була доповідь «Ударні інструменти в сучасному симфонічному оркестрі», яку прочитав Рудзінський Михайло Степанович, заслужений діяч мистецтв України, викладач Тернопільського державного музичного училища ім. С.Крушельницької.

Про «Сучасні технології управління якістю підготовки фахівця у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації» та «Тестові технології у освітній діяльності» доповідала Бойко Марія Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент, директор центру довузівської підготовки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Зацікавлено слухали викладачі інформацію «Художньо-виражальні засоби комп’ютерно-графічних інструментів» Цідило Ірини Ігорівни, кандидата педагогічних наук, викладача кафедри образотворчого мистецтва, дизайну та методики викладання Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Практичні заняття проходили у вигляді «круглих столів», де обговорювались доповіді «Фортепіанні твори українських композиторів в репертуарі виконавських класів», «Теорія і методика використання інноваційних методів на заняттях фізичної культури та ігрових видів спорту».

Зі своїми педагогічними доробками поділились викладачі училища Губ’як Василь Дмитрович – кандидат історичних наук зі спеціальності «Українознавство», Ванюга Людмила Степанівна – кандидат мистецтвознавства зі спеціальності «Мистецтвознавство», Заваринська Ірина Федорівна – кандидат філологічних наук зі спеціальності «Порівняльно-історичне і типологічне мовознавство», Семців Надія Петрівна – кандидат мистецтвознавства зі спеціальності «Декоративне мистецтво».

Тиждень пролинув несподівано швидко. При підведенні підсумків викладачі представляли свої випускні роботи, а компетентні фахівці зараховували їх і вручали свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Закриваючи курси, Виннічик Микола Іванович, заслужений працівник культури України, директор училища подякував всім за плідну роботу і висловив думку про обов’язковість таких обговорень важливих питань з фахівцями, адже наша мета – якісно навчити студента і особистим прикладом постійного підвищення професійного рівня, педагогічної майстерності і загальної культури заохотити його до самовдосконалення.

Зоя Габрук, соціальний педагог Теребовлянського вищого училища культури, заслужений працівник освіти України

Категорія: новини сайту | Переглядів: 799 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Январь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0