Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 24.04.2024, 10:13

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2019 » Февраль » 22 » Переддипломна практика в Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської
08:05
Переддипломна практика в Чернівецькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської

В системі підготовки студентів, як майбутніх спеціалістів з хореографії, важливе місце належить переддипломній практиці. Вона є обов’язковою для всіх студентів випускних курсів і триває 4 тижні. В цей період ми повинні розвинути свої індивідуальні здібності і закріпити навички професійної підготовки, здобуті впродовж вивчення таких дисциплін, як «Народно-сценічний танець», «Класичний танець», «Український танець», «Методика викладання хореографії», «Сучасний танець» та інші.

Завдяки можливості самостійно обирати базу проходження практики, я на місяць стала частинкою великого театрального колективу Чернівецького академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської. Перше, чим вразив театр – це надзвичайно красивою монументальною спорудою епохи Ренесансу. Тут виступали великі майстри оперної та драматичної сцени Європи: великий Енріко Карузо, Федір Шаляпін, Соломія Крушельницька та інші.

Колектив театру зустрів мене привітно. Практику я проходила під керівництвом головного балетмейстера-постановника Марії Циби. За весь період я ходила на тренажі балетної групи, була присутня на репетиціях постановки прем’єрної вистави «Трагедія бунту», відвідувала ранкові та вечірні вистави, вивчила танцювальний номер та брала участь у репетиції вистави «Поранкова душа». Кульмінацією в отриманні позитивних емоцій від того, чим я займаюсь була моя прем’єра у виставі «Поранкова душа». Цікаво було відчути емоційно-духовне єднання глядача і сцени. Під час виступу відбувся обмін енергії між акторами та глядачами. За кожною виставою та виступом стоїть титанічна праця усього колективу, починаючи з режисера та закінчуючи бутафором.

Я вдячна дирекції коледжу та викладачам спеціалізації «Народна хореографія», а також керівництву театру за те, що я змогла реалізувати мрію свого дитинства, а саме попасти в закулісся і «поваритися в кухні» створення великого мистецтва. За цей період я зрозуміла, що театр відіграє велику роль у моральному, естетичному, політичному вихованні глядача. Він є колективним мистецтвом, а головним носієм театральної постанови є актор, який втілює в своїй творчості суть театру.

Ірина Яворська, студентка IV курсу спеціалізації «Народна хореографія»

Категорія: новини сайту | Переглядів: 451 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0