Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Вторник, 16.04.2024, 23:29

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2019 » Февраль » 19 » Практика в Національному Академічному заслуженому ансамблі танцю ім. П.Вірського
14:29
Практика в Національному Академічному заслуженому ансамблі танцю ім. П.Вірського

Мені випала нагода проходити практику в Національному Академічному заслуженому ансамблі танцю ім. П.Вірського.

Спочатку роботи цього колективу, я зрозумів, що мистецтво народного танцю не тільки є в Україні, а народний танець не лише виконується. Ним можна проілюструвати історію нашої держави, передаючи дух української нації, її традиції, обряди. Засновник цього відомого на весь світ ансамблю – Павло Павлович Вірський. Він ставив постановки так, щоб кожен рух виправдовував своє значення і передавав історію всього українського народу теперішньому поколінню українців. Хоча в цій «майстерні танцю» я був тільки місяць, однак набув цінний досвід, який використовуватиму в майбутній роботі.

Мені пощастило попрацювати з педагогами-майстрами, які готують справжніх артистів, яких ми бачимо на сцені і захоплюємося їх мистецтвом.

Керівником практики у мене був Донець Олександр Миколайович, який є директором хореографічної студії з підготовки акторських кадрів при НАЗАТ України ім. П. Вірського.

Постановкою танців займалися Вантух Галина Мирославівна та Бєлкін Сергій Анатолійович і я маг нагоду побачити справжню лабораторію: перетворення задуму в реальні сценічні картини. Народно-сценічний танець нам викладав легендарний хореограф – Шкоріненко Валерій Олександрович, балетмейстер Національного заслуженого Академічного народного хору ім. Г.Верьовки.

період практики я зрозумів науковий та творчий зміст хореографічного мистецтва, побачив, як досягти найбільш доцільних методичних прийомів, якщо правильно організувати роботу. Переконався також, що професія хореографа – важка, але, працюючи над собою, можна отримати найвищу нагороду – оплески глядачів і гордість за приналежність до мистецтва танцю.

Я безмежно вдячний викладачам спеціалізації «Народна хореографія» за те, що довірили мені проходити практику саме на базі Національного заслуженого академічного ансамблю танцю ім. П.Вірського.

Андрій Кутрик студент ІV курсу

спеціалізації «Народна хореографія»

Категорія: новини сайту | Переглядів: 452 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0