Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 19.04.2024, 02:01

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2020 » Февраль » 11 » Проходження переддипломної практики на базі Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля"
09:15
Проходження переддипломної практики на базі Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля"

Чудовий відгук про проходження переддипломної практики на базі Академічного ансамблю пісні і танцю "Козаки Поділля" А. Герцун, А. Вовк, В. Лемішко.

В системі підготовки студентів, як майбутніх спеціалістів з хореографії, важливе місце належить переддипломній практиці. Сьогодні є важливим не тільки об’єм знань, які отримують студенти під час навчання, а й формування у них практичних навичок майбутньої професійної діяльності. Фахівець повинен бути готовим до змін та вміти пристосуватись до нових вимог, оперувати інформацією, активно діяти.

Завдяки можливості самостійно обирати базу проходження практики, ми на місяць стали частиною Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» Хмельницької обласної філармонії.

Ансамбль «Козаки Поділля» – універсальний художній колектив, що своїм досконалим мистецтвом репрезентує все найкраще з невичерпної скарбниці народної творчості всіх регіонів області. В його програмах – історичні думи, козацькі та чумацькі пісні і танці, жартівливі хорові сценки, родинно-побутова, обрядова лірика, купальські, жниварські, весільні пісні і танці, колядки, щедрівки. У складі «Козаків Поділля» працює ряд артистів: хору, балету та оркестру.

Художній керівник — Степан Дробіт. Головний хормейстер — Катерина Дробіт. Головний балетмейстер — Заслужений артист України Сергій Качуринець. Керівник оркестру та диригент — лауреат міжнародного конкурсу Олександр Якубов.

Артисти балету радо та привітно нас прийняли у свій колектив. За період проходження переддипломної практики ми відвідували класичні тренажі, які виконувались біля станка та на середині залу, удосконалювали віртуозну техніку, приймали активну участь у репетиціях танців до сольного концерту Академічного ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля», «Різдво єднає нас».

У складі ансамблю ми працювали два сольних концерти та брали участь у таких танцювальних номерах: «Кадриль», «Титарівна», «Гопак».

Кожен із цих танців є притаманним для Подільського регіону, який обдарований певним характером та ритмом музики.

За виступами ансамблю стоїть титанічна праця усього колективу, починаючи від художнього керівника, балетмейстера, диригента, артиста балету, хору чи оркестру, костюмера, звукооператора та закінчуючи сценічним оформленням.

Ми вдячні дирекції коледжу та викладачам спеціалізації «Народна хореографія» , а також керівництву філармонії за те, що змогли втілити свою мрію у реальність, а саме попрацювати та виступити у складі професійного колективу. Незрівнянні відчуття хвилювання, коли стоїш за кулісами з професійними артистами та виходиш на сцену де повен зал глядачів, з яким відбувається взаємний обмін емоціями. Адже у танці не звучить слово, але виразність пластики людського тіла, музичних ритмів і мелодій являється могутньою силою, тому мова танцю інтернаціональна і зрозуміла всім. #народнахореографіятккім

Переглядів: 551 | Додав: aleksandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0