Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Четверг, 25.04.2024, 05:57

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Сентябрь » 26 » Серце, віддане дітям
15:50
Серце, віддане дітям
   «В.О.Сухомлинський – видатний педагог-гуманіст» - під таким девізом відбулася нещодавно виховна година у Теребовлянському вищому училищі культури.  
   Студенти, які зібрались у актовій залі, були вражені і захоплені глибиною, емоційністю проникливих слів викладача-методиста Крючковської Г.М., котра з великою любов’ю, розповіла присутнім про життєвий і творчий шлях видатного українського педагога Сухомлинського В.О., від дня народження якого минає у вересні 75 років.
     Епіграфом до виховної години стали поетичні рядки І.Орла:
                    Великий працелюб і Бог дитини,
                    Безсмертна совість, людяність ясна…
                    Він Прометей всієї України,
                    І в Педагогіці - Пролог !Весна!
     Знайомлячись з науковою творчістю присутні мали змогу почути у виконанні студентів IV курсу режисерського відділу окремі розповіді: з книги В.О. Сухомлинського «Як виховати справжню людину» - це 10 моральних заповідей про те, чого не можна робити; балада «Про Чорнокосу і Білокосу матір»; казка «Про жайворонка,який у віконце полетів» та інші.
     Цікаво і просто, але одночасно й дохідливо промовляли виступаючі напутні слова великого педагога про такі важливі риси характеру людини, як: привітність, чуйність, доброзичливість, скромність, щирість, - їх В.О. Сухомлинський вважав найважливішими.
  Переглянутий відеофільм «Портрет», допоміг студентам і викладачам дізнатись про дітище Василя Олександровича – Павлиську середню школу, про її досягнення у навчанні і вихованні дітей сьогодні. Адже саме тут Сухомлинський В.О. заклав фундамент сучасної педагогіки.
     Зворушені, схвильовані почутим і побаченим, студенти і викладачі на закінчення виховної години, посміхаючись, потиснули один одному руки, і це стало наслідком того, що Сухомлинський В.О. залишив незгасимий слід у серцях присутніх.
     Допомогли підготувати виховну годину викладачі: Фіголь М.М., Заєць Н.М., П’єнтий О.П., завідуюча бібліотекою училища Хіміч О.М., лаборант Семащук М.С.

                Заступник директора з виховної роботи
                Теребовлянського вищого училища культури
                                                                           Габрук З.В.
Категорія: новини сайту | Переглядів: 998 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Сентябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0