Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 20.04.2024, 01:11

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Сентябрь » 17 » У Тернополі відбувся обласний семінар-практикум «Форми інноваційної діяльності клубних закладів відповідно до потреб об’єднаних територіальн
14:55
У Тернополі відбувся обласний семінар-практикум «Форми інноваційної діяльності клубних закладів відповідно до потреб об’єднаних територіальн

В Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відбувся семінар-практикум «Форми інноваційної діяльності клубних закладів відповідно до потреб об’єднаних територіальних громад і формування місцевого переліку та охорони елементів нематеріальної культурної спадщини». У ньому взяли участь викладачі Теребовлянського вищого училища культури Л. І. Одрехівська, М. О. Ліпніцька та Л. П. Нечай.

Головні доповідачі зосередилися на обговоренні проблем збереження і примноження нематеріальної культурної спадщини. С. Й. Капустинська, завідувач відділу фольклору та етнографії Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття, ознайомила присутніх із проблемами виявлення та популяризації елементів нематеріальної культурної спадщини в областях. Провідний методист із декоративно-прикладного мистецтва Рівненського обласного центру народної творчості Ю. В. Гончарова виголосила доповідь «Бортництво як елемент нематеріальної культурної спадщини Рівненщини». О. І. Ваврик, кандидат мистецтвознавства (PhD), старший науковий співробітник, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені братів Лепких, провідний методист Тернопільського обласного центру народної творчості, зосередився на аналізі місцевих переліків елементів нематеріальної культурної спадщини та ознайомив учасників семінару з елементами Національного переліку України. Заступник директора Тернопільського обласного методичного центру народної творчості С. П. Гачевська представила нові форми роботи закладів культури області в умовах децентралізації влади у створених об’єднаних територіальних громадах.

Представники Теребовлянського вищого училища культури взяли участь у дискусії щодо збору, охорони та моніторингу стану життєздатності елементів нематеріальної культурної спадщини на місцях, а також почерпнули для себе багато нової та цікавої інформації, яку можна практично застосовувати у викладанні та подальшій науковій роботі.

Майовська Н. В.

Категорія: новини сайту | Переглядів: 356 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Сентябрь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0