Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Четверг, 25.04.2024, 22:36

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Март » 13 » Урочиста академія «Тобі, Великий Кобзарю!»
13:36
Урочиста академія «Тобі, Великий Кобзарю!»
     Усе  мученицьке життя Тараса Шевченка супроводжувалося  великою любов»ю  до України  у мотиві  за кращу долю його рідного українського  народу.
       Своїми творами – заповітами і сьогодні він  є тим дороговказом, по якому звіряємо свої помисли, свої дії, вчинки, - такими словами  розпочинали заняття – шану викладачі – методисти  української мови та літератури  Мазун Н.Р., Буката Г.Б.
у Теребовлянському вищому училищі культури.

         Максимальне зближення з поетом на всі віки відбулося через його твори на заняттях, де студенти не тільки читали твори Шевченка напам’ять, а й досліджували, вивчаючи, а, читаючи, осмислювали глибину універсалізму  Шевченкового генія. Студенти усіх спеціальностей  в такий спосіб малювали словесний портрет Кобзаревих сторінок, знаходили відповіді на багато запитань, над якими задумуємося  і  які потребують вирішення сьогодні.
       Пошанування величі Кобзаря у річницю  його   народження відбулося у Теребовлянському вищому училищі культури  за режисурою та сценарієм викладача – методиста  Стадніченка М.О.   Багатоголоссям українських пісень на слова Тараса Шевченка відлунювала творча спадщина поета – борця .
      Чудодійним співом студентів – учасників академічного хору «Сонячний струм» ( мистецький керівник О.Брездень) розпочалося урочисте дійство :

            звучить «Заповіт»  Тараса Шевченка.
 А далі поетичні рядки із віршів поета продовжують урочисту академію «Тобі, Великий Кобзарю!».
Студенти   М.Михалків, І. Яремчук, О. Ковалик, А. Заляпський, А. Паращій   виконують   літературну композицію «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».
Під звуки пісні «Реве та стогне  Дніпр широкий…» ідуть покладати квіти до пам»ятника Тарасові   Шевченку.
     Зі вступним словом  про велич Шевченкового слова і заповітів до глядачів мовили Ірина Блащук та Назар Турковський. Підсилюючим акордом дійства стало   хвилююче звучання  бандури і пісень у виконанні ансамблю бандуристок ( мистецький керівник, відмінник освіти України  Кубіт Я.В.).

     Про християнське життя та значення Шевченкової спадщини розповідали і співали , звучали оркестрові пісні у виконанні  оркестру  українських народних інструментів , вокального ансамблю «Муза», народного аматорського вокального ансамблю «Октава»( мистецькі керівники Грига К.І,  Юзвишин Н.Т.,
 Архитко О.В.) .
       Зачаровував своєю мелодійністю  голос викладача Уляни Перхалюк,   студента Василя Кондрата, які виконали пісні на слова Тараса Шевченка.
    Усі вартісно задумувалися над риторично прихованим  підтекстом віршів у прочитанні студентки Марії  Нетреб'як ( мистецький керівник відмінник освіти України Н. Лугова).
      Усе дійство на сцені актової зали як найправдивіша  ілюстрація  національного відродження, у якому кожен намагався пізнати себе,  а до цього спонукав чудодійний голос заслуженого працівника України  Івана Громика, який завершив урочисту академію піснею «Шлях до Тараса».

     Зі словом – підсумком  навчально – виховного заходу  та подякою усім, хто брав участь  у його підготовці , звернувся до   присутніх  директор навчального закладу, заслужений працівник культури України М.І. Виннічик, який зазначив , що саме тому кожен прийдешній день ставить перед нами нові іспитові завдання на державну зрілість і національну гідність. Та магістрально наскрізним у нашому духовному просуванні  незмінно залишатиметься випробування Шевченком.


                                      Надія  Мазун  , викладач  Теребовлянського      
                                                                 вищого училища  культури 

Категорія: новини сайту | Переглядів: 1300 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 101 2 3 ... 9 10 »
avatar
1 Надром • 00:11, 14.03.2013
Спасибі усім, хто прилучився до організації і проведення цього заходу! Це - потрібно, це - важливо, це - справжнє виховання національних почуттів. Надзвичайно приємно за студентів I хорового: Ірину Блащук, Мар"яну Михалків, Ольгу Ковалик, Іванну Яремчук. Дівчатка, ви молодці, горджуся вами!
1-1 2-2 3-3 ... 9-9 10-10
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Март 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0