Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 24.04.2024, 21:19

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Декабрь » 16 » Всеукраїнський тиждень права
09:49
Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права

Правове виховання займає важливе місце в системі національного виховання і є особливо актуальним у період, коли наша молода українська держава  прагне побудувати демократичне суспільство, в якому всі рівні перед законом Правосвідомість формують у процесі правового виховання, яке передбачає ознайомлення студентів із законами і нормативними актами держави, вироблення внутрішнього переконання в необхідності їх дотримання і прищеплення навиків поведінки відповідно до законодавства.

  З 2008 року, враховуючи міжнародний досвід, Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України  ініціювала загальноукраїнський форум «Тиждень права» як національну традицію, що офіційно закріплено в Указі Президента України.

Відповідно до розпоряджень Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2015 № 871 «Про затвердження плану заходів з проведення у 2015 році Всеукраїнського тижня права», облдержадміністрації з 7-12 грудня 2015 року в Теребовлянському вищому училищі культури було проведено Всеукраїнський тиждень права. В його програмі були цікаві заходи від тематичного уроку «Право людини» (Я.Мигаль), правознавчого диктанту для ІІІ-ІV-х курсів «Права і свободи людини гарантує Конституція України» (Ю.Архитко), «круглий стіл» на тему «Що означає бути громадянином України» (З.Габрук), урок-диспут «Проблеми, що виникають при реалізації наших прав» (Я.Мигаль), виставка правознавчої і правовиховної літератури (Л.Хіміч), конкурс малюнків на правову тематику (О.Ткачук).

Протягом тижня гостями студентів були: заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної допомоги та роботи з адвокатами Ю.Франків (м.Тернопіль), старший інспектор Теребовлянського відділу поліції І.Сеньків, начальник відділу у справах дітей РДА Л.Борецька, завідуюча сектором у справах сім’ї та молоді РДА Г.Майор, яка нагородила кращих у конкурсі тематичних малюнків – Максимчука О (І місце), Окаринського А. (ІІ місце), Гриньків О. (ІІ місце).

Дирекція навчального закладу переконана, що виховання правосвідомості  в майбутніх спеціалістах вимагає продуманої, цілеспрямованої роботи щодо формування у молоді правових знань, ідей, що мають практичну цінність. Тому, директор закладу Виннічик М.І., заслужений працівник культури України, закриваючи тиждень права, підкреслив необхідність формування правової свідомості у майбутніх спеціалістів і не лише у певно визначені дні.

Переглядів: 563 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0