Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 19.04.2024, 18:29

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2015 » Март » 12 » Життя – це ряд зусиль, ми бачимо мету…
12:18
Життя – це ряд зусиль, ми бачимо мету…

  Вибір майбутньої професії - це серйозний крок, який випускники шкіл роблять на підставі інформації отриманої з різноманітних джерел та власних природних здібностей. Вступ до навчального закладу є для них важливим життєвим проектом, над яким майбутні абітурієнти працюють вже сьогодні. 

  Особливо це стосується творчих людей, для яких мистецтво - це справжня окраса життя. Звичайно, місце для творчості є у кожній професії, але для деяких спеціальностей «почуття прекрасного» має вирішальне значення. Саме таку професію – творити – обрали студенти Теребовлянського вищого училища культури, для яких насичене культурно-мистецьке життя вже стало традиційним.

 Нещодавно за ініціативи дирекції навчальних закладів відбулася творча профорієнтаційна поїздка студентів та викладачів училища в Збаразьку санаторну загальноосвітню школу-інтернат.  В концерті взяли участь чоловічий вокальний ансамбль «Обертон» (кер. М.Мечник, конц. В.Сорока), брас-квінтет «Княжий» (кер. П.Васенко), солісти-вокалісти О.Качан (викл. Т.Виннічик) та І.Блащук (викл. О.Архитко), солісти-інструменталісти І.Шевчук (викл. Н.Зелінська) та А.Романів (викл. Г.Торкот, конц. Т.Петрушенко). Хореографічні композиції майстерно виконали А.Дяглюк та Б.Новіцький (викл. І.Краківська). З цікавістю учні переглянули інсценізації творів українських письменників у виконанні студентів IV курсу спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» (викл. Г.Козак). А завершальним акордом став перегляд творчих робіт студентів спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво».

 В ході зустрічі школярам було представлено усі спеціальності, за якими проводиться підготовка фахівців в Теребовлянському вищому училищі культури, а учні старших класів отримали запрошення відвідати училище 24 квітня в День відкритих дверей та взяти участь в регіональному фестивалі-конкурсі «Надія», який цьогоріч відбудеться 15 травня.

 І учні, і вчителі школи-інтернату щиро дякували студентам за маленьке свято, котре покликане заохотити шанувальників мистецтва до вивчення секретів творчих професій. Адже як справедливо зазначав давньокитайський філософ Конфуцій: «Оберіть собі роботу до душі, і вам не доведеться працювати жодного дня у своєму житті».

Галина Козак, викладач  училища.

Категорія: новини сайту | Переглядів: 767 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0