Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 18.05.2024, 16:24

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Октябрь » 7 » 30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек
16:08
30 вересня - Всеукраїнський День бібліотек
  Відзначення Всеукраїнського Дня бібліотек у Теребовлянському вищому училищі культури розпочалося святковим флеш-мобом. Ритми сучасної молодіжної музики покликали студентів та викладачів у фойє училища. «Бібліотека – світ нових можливостей», «Бібліотека – твоє вікно у світ», «Бібліотека – територія ідей» - такі гасла сучасної бібліотеки та книги у руках всіх учасників засвідчували, що майбутні бібліотекарі усвідомлюють суспільну місію сучасної бібліотеки.
Активно відзначали своє професійне свято працівники бібліотеки ТВУК.



   Книжкова виставка «Скарбниця мудрості людської», розгорнута біля бібліотеки, інформувала користувачів не тільки про «мудрість, заховану в книжках», а й про новітні інформаційні технології у бібліотеках, привертала увагу до нових видань.
   Анкетування, проведене серед студентів різних спеціалізацій, дало змогу працівникам бібліотеки детальніше вивчити інформаційні потреби своїх користувачів.
  Рекламний буклет «Бібліотека Теребовлянського вищого училища культури», підготовлений спеціально до свята, розкрив інформаційні можливості бібліотеки та умови її роботи.
   Завершальним акордом святкування Всеукраїнського Дня бібліотек став конкурс професійної майстерності «Бібліотекар – професія вічна». П’ять конкурсанток – студенток випускного курсу змагалися за звання «Царівна книгозбірні». Щоб завоювати його, учасницям довелось ретельно і наполегливо готуватись під керівництвом свого куратора Лещук О. В. та режисера заходу Козак Г. Я., адже передбачені програмою конкурси вимагали від дівчат непересічних знань та умінь.




  • Оригінальність, розвинена творча уява, вміння триматись на сцені, невимушеність та харизматичність, почуття гумору, комунікабельність, неординарність – цього вимагав конкурс «Візитна картка».
  • Начитаність, обізнаність у літературі, грамотність мови необхідні були учасницям у літературному конкурсі.
  • Професійні знання та навики, інтелектуальний розвиток, кмітливість та ерудованість, новаторський підхід до вирішення поставлених завдань мали проявити конкурсантки у професійних конкурсах.
  • Техніка виконання елементів вальсу, музикальність та відчуття ритму, грація, емоційність – це складові успіху у заключному конкурсі – танцювальному.
  Конкурс виявився напруженим та динамічним. Перемагаючи  хвилювання, а інколи і страх, конкурсантки впевнено йшли до мети. Допомагали їм у цьому компетентне та неупереджене журі, активні вболівальники, а також музичні номери, що створювали атмосферу святковості.



    І ось хвилююча мить – визначення переможця. За результатами усіх конкурсів титул «Царівна книгозбірні» отримала Прусак Катерина. Переможцями в окремих номінаціях стали учасниці: Порохняк Вікторія – Міс ерудиція; Равлюк Алла - Міс  компетентність; Новіцька Тетяна – Міс досконалість; Омелько Лілія – Міс комунікабельність.



   До підготовки та проведення конкурсу долучились дирекція та  профком училища, спонсори, викладачі та студенти усіх спеціалізацій. Висловлюємо усім щиру вдячність!


Николишин С.М., викладач-методист
спеціалізації «Бібліотечна справа»

Категорія: новини сайту | Переглядів: 1223 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0