Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 18.05.2024, 19:40

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Август » 9 » Фестивальна поїздка «Дивертисменту»
12:57
Фестивальна поїздка «Дивертисменту»

Особливо позитивні враження залишилися у всіх учасників поїздки на Міжнародний фестиваль-конкурс «Зірковий прибой», де відбувся хореографічний конкурс «Танцюй українське», і куди запросили ансамбль сучасного класичного танцю «Дивертисмент» Теребовлянського вищого училища культури.

З 28 липня – 6 липня 2018 року всі перебували в ейфорії від вражень. 1200 км їхали до м.Кітень через українського-румунський, румунсько-болгарський кордони на конкурсні змагання,сподіваючись, звичайно, на перемогу, але найголовніше – здобуття величезного досвіду хореографії і показати свої здобутки у цьому напрямку мистецтва.

В м.Кітень розташований український табір творчої молоді «Вместе», який чотири роки тому перебазувався, з розумних причин, з окупованого Криму і функціонує цілорічно. Фішкою роботи цього унікального табору є те, що кожної зміни там гостює і дає професійні уроки зірки українського шоу-бізнесу. Свого часу там були і Ніна Матвієнко, Василь Сверстюк, Раду Поклітару, брати Борисенко, Влад Яма, Дмитро Коляденко, Григорій Чапкіс, Слава Фролова, Віталька , Лілія Ребрик, Андрій Дикий та багато інших. В нашій зміні працював унікальний балет «Форсайт» і Олександр Лєщенко.

Після реєстрації і поселення у класний 2 і 3 містних номерах, всі звичайно, всі звичайно познайомились з морем. Погода була прихильною до нас, було сонячно, хоча у попередній тиждень кожний день лив дощ. Радості не було меж... Але попереду був сам конкурс і це трохи всіх стримувало. Адже географія учасників була широка – від Сходу до Заходу України.

Презентуючи наш колектив, учасники скандували «Україна демонструє свою єдність і любов. Табір «Вместе» ілюструє Схід і Захід – разом знов. Об’єднаймося всі в танці і покажем, що ми – БЕСТ. Вас вітає палко і дружно колектив «Дивертисмент».

Колективи з Києва,Миколаєва, Сум, Маріуполя, Харкова, Житомира, Селідова, Кропивницька, Львова, Конотопа,Краматорська…Всі прагнули перемоги і боротьби була запеклою. Ніхто не знав, кого відзначить компетентне журі на чолі з Олександром Лєщенко. І цю інтригу тримали до останнього. Лише на гала-концерті,до якого потрапив і наш «Дивертисмент», все з’ясувалось.

Кожний день перебування у таборі був насичений, цікавий і інформаційний. Креативна команда аніматорів, фізруків, хореографів, адміністраторів, зробили час перебування незабутнім: дні Європи, Болгарії, Греції, Грузії, Італії, України супроводжувались не лише презентаціями різних країн, їхніх прапорів, звичаїв, національних страв, звичайно, танців. Різноманітні конкурси: «Міс Кітеня», «День Нептуна», чемпіонатів з волейболу, футболу, тенісу, і найголовніше – щоденних здох годинних майстер-класів з сучасної хореографії які проводила команда балету «Форсайт» на чолі з Олександром Лєщенко. Хочу відзначити, що «Дивертисмент» був активним учасником всіх цих заходів, за що і були відзначені окремою нагородою і медаллю. Одного з наших студентів було обрано Міністром спорту в таборі.

У передостанній день перебування, відбувся гала-концерт в м.Приморське. Передував йому грандіозний парад. Наша команда з величезним українським прапором йшла попереду усієї колони і це було неймовірне явище. Гордість за свою країну переповнювала нас, а місцеві мешканці палко підтримували нас схвальними вигуками, автомобілі сигналили клаксонами, перехожі знімали на телефони це неймовірне дійство.

А попереду був гала-концерт, який зібрав тисячі глядачів. На концерті виступали різні колективи разом з балетом «Форсайт». Після виступу «Дивертисменту» виявилось, що ми стали володарями гран-прі і грошової премії у 500 євро. Що сказати, радості не було меж. Це треба було бачити і відчути…Фотосесії, інтерв’ю, загальна ейфорія… Хто б міг подумати, що колектив з невеликого романного центру Теребовля стане переможцем в Болгарії. Хоча, у 2014р. на молодіжному міжнародному конкурсі «Музіте» у м.Сазопіль(Болгарія) колектив «Дивертисмент», який вже 15 років очолює Ірина Краківська, вже здобув І місце. Звичайно, одразу ж повідомили директора Теребовлянського вищого училища культури, заслуженого працівника культури Миколу Виннічика. Він не лише благословляв колектив на цю поїздку, а весь цей час щиро вболівав за своїх студентів. А ми щасливі, що змогли ще раз довести, що в нашому навчальному закладі – справжня школа для професійних митців. І величезна подяка батькам «Дивертисменту», які морально і , головне, матеріально підтримували нас.

Учасниця поїздки Зоя Габрук

Категорія: новини сайту | Переглядів: 527 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Август 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0