Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 18.05.2024, 21:38

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2019 » Февраль » 27 » Регіональна хореографічна творча лабораторія з народно-сценічного танцю західного регіону
16:10
Регіональна хореографічна творча лабораторія з народно-сценічного танцю західного регіону

В неділю, 24 лютого 2019 р., викладачі та студенти спеціалізації «Народна хореографія» брали участь у регіональній хореографічній творчій лабораторії з народно-сценічного танцю Західного регіону. Захід відбувався у м.Калуш Івано-Франківської області у Палаці культури «Юність».

Учасниками навчання стали хореографічні колективи з Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей.

Керівник проекту – провідний методист з хореографії навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття Василь Гринюк. Він зосередив увагу на навчально-тренувальній роботі у хореографічному колективі та роботі над постановкою фрагментів волинського, буковинського, гуцульського та сучасного українського танців.

Хореографія нашого навчального закладу представлена творчим колективом «Джерело».

Метою діяльності фольклорного ансамблю «Джерело» (керівник Галина Александрович), а саме його було запрошено на майстер-клас, є збирання, розшифрування, вивчення та пропагування першоджерел народної хореографії, створення на їх основі сюжетних сценічних композицій. Синтез сучасної і народної хореографії яскраво втілено в композиціях «Обливаний понеділок», «Розпрягайте, хлопці, коней». Поставлені Галиною Александрович ці танці були схвально сприйняті фахівцями хореографії.

Учасники заходу висловили щиру подяку за теплий прийом, дружню і творчу атмосферу, досвід, яким обмінялись під час майстер-класів, а також за можливість познайомитись із сучасними тенденціями розвитку народно-сценічного танцю західного регіону, зауважили надзвичайну користь подібних зустрічей.

Ірина Яворська, студентка ІV курсу спеціалізації «Народна хореографія»

Категорія: новини сайту | Переглядів: 476 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0