Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Четверг, 18.04.2024, 20:14

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Март » 7 » 200- річчя від дня народження Т.Г. Шевченка
13:08
200- річчя від дня народження Т.Г. Шевченка
   В рамках відзначення 200- річчя від дня народження Т.Г. Шевченка у Теребовлянському вищому училищі культури  відбулося вручення грамот та призів студентам, які стали переможцями олімпіади з української мови, яка проходила в м. Тернополі серед вищих навчальних закладів І -ІІ рівнів акредитації, де студент ІІ курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» (духові інструменти) Юськевич Андрій виборов  призове третє місце. А студенти груп  І – курсу спеціалізації «Бібліотечна справа» та ІІІ –курсу спеціалізації «ВТЗ» стали переможцями літературно – інтелектуального конкурсу, який проводили викладачі циклової комісії фундаментальних та професійно – орієнтованих дисциплін (відповідальна Марцинів Н.М.).





   З вітальним  словом до  студентів  звернувся директор училища М.І. Виннічик , заслужений працівник  культури України, відмінник освіти України. На завершення вручив переможцям нагороди.               


                  Слава не поляже,
                  Не поляже, а розкаже,
                  Що діялось в світі,
                  Чия правда, чия кривда                                          
                  І чиї ми діти…


                                                Тарас Шевченко

  Ці слова стали лейтмотивом Шевченкової години у навчальному закладі, яка розпочалася «Заповітом» та покладанням квітів до пам»ятника Великому Кобзареві.  Ведучі, студенти ІІ -курсів Ірина Блащук та Заляпський Андрій, розповіли про  біографічні відомості та задали тон у впевненості сили Шевченкового слова, бо саме він, переймаючись вірою в давнє славне минуле України, хоче народити відчуття у теперішнього покоління покликаності своїй меті -  любити Україну і уславляти її на віки-вічні.




  Світове значення Шевченкового «Кобзаря» передано  цитатами, які прозвучали з уст ведучих, а студенти ІІ –курсу спеціальності «ВТЗ» (Кульман Тетяна, Мізюк Роксолана, Вільшанецька Мар»яна) продекламували поетичні рядки віршів.
  Академічний хор училища заспівав «Реве та стогне Дніпр широкий». А «Гімн України» прозвучав разом  із присутніми у залі.


Режисер та ведучий заходу  заслужений діяч мистецтв  України
Анатолій Нечай.
Члени оргкомітету Мазун Н.Р., Буката Г.Б.

Категорія: новини сайту | Переглядів: 870 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Март 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0