Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 27.04.2024, 03:17

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2017 » Ноябрь » 27 » 30 листопада 2017 р. – 40 днів світлої пам’яті Ігоря Николишина
12:10
30 листопада 2017 р. – 40 днів світлої пам’яті Ігоря Николишина

Ігор Николишин мріяв не лише про високий рівень хореографічного мистецтва на Тернопіллі - він робив все, що наближало його до цієї мети. Своєю титанічною працею досягнув найголовнішого – вселив віру всіх в те, що якщо чогось прагнеш – необхідно працювати, незважаючи ні на які перепони. Нажаль, сталася трагедія. Важко було всім, але мрія Вчителя стала для студентів Теребовлянського вищого училища культури заповітом. І вони молилися на могилі Ігоря Олексійовича перед від’їздом на V-й Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії ім. Павла Вірського, обіцяючи відмінно відпрацювати конкурсну програму в пам'ять свого Вчителя.

20-23 листопада 2017 року в м.Києві відбувся V-й Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії ім. Павла Вірського.

Вся Україна була представлена на ньому в своїх номінаціях. Конкурсний день 21 листопада був важким емоційно.

Величезна зала Національного авіаційного університету, де проходив конкурс була вщент заповнена учасниками і членами журі на чолі з головою – Героєм України, народним артистом України, лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка, академіка АМУ, професором, головою Національної хореографічної спілки України Мирославом Вантухом.

Хвилиною мовчання вшанували пам'ять заслуженого працівника культури України, викладача Теребовлянського вищого училища культури Ігоря Николишина. Не могли стримати сліз ми і його вихованці, які стояли на сцені і згадували настанови свого Вчителя.

Два конкурсних танці «Калинові Медобори» та «Козацькі забави» були виконані на відмінно. А лише 21 листопада свої програми показували 105 колективів і ніхто не міг знати про результати змагань. На третій день конкурсу змагались професійні колективи, серед яких і академічний ансамбль танцю «Надзбручанка» Тернопільської філармонії, до професійності якого доклав великі зусилля Ігор Николишин.

Колективи «Любисток» і «Надзбучанка» біли відібрані на гала-концерт, який проходив на сцені театру Національної опери і балету. На репетиції гала-концерту ще ніхто не знав які місця зайняв, але вже сама участь в такому концерті була перемогою. О 18-й годині розпочалася церемонія нагородження і голова журі конкурсу Мирослав Вантух і міністр культури України Євген Нищук запрошували на сцену переможців.

Наш ансамбль народного танцю «Любисток» став Лауреатом і отримав Диплом за ІІІ-тє місце у номінації К. Отримував Диплом учасник ансамблю Тарас Бережний і ніс його як справжню реліквію, адже дуже важко він виборювався усіма учасниками ансамблю.

Студенти висловлюють щиру подяку людям, що профінансували проїзд, харчування і проживання в Києві протягом трьох днів. Особлива вдячність начальнику управління культури ОДА Григорію Шергею і директору Теребовлянського вищого училища культури Миколі Винічику, міському голові м.Теребовлі Сергію Поперечному, завідувачу сектору у справах сім’ї та молоді Теребовлянської райдержадміністрації Галині Майор, голові циклової комісії спеціалізації «Народна хореографія» Ірині Краківській, всім небайдужим людям, які допомогли студентам втілити свою мрію і обіцянку – гідно нести науку свого Вчителя і наставника Ігоря Николишина.

30 листопада 2017 р. – 40 днів світлої пам’яті Ігоря Николишина.

Зоя Габрук

Категорія: новини сайту | Переглядів: 570 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0