Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 26.04.2024, 10:33

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2012 » Октябрь » 2 » Бібліотека сьогодення
09:30
Бібліотека сьогодення

    Цього дня студенти та викладачі спеціалізації «Бібліотечна справа» очікували з особливим  хвилюванням. Адже програмою заходів до святкування Всеукраїнського Дня бібліотек у Теребовлянському вищому училищі культури було передбачено зустріч з директорами обласних бібліотек. І ось у середу, 26 вересня, майбутні бібліотекарі, їх викладачі та працівники бібліотеки училища в атмосфері невимушеного спілкування обговорюють з прибулими гостями тему « Бібліотека сьогодення».

   Мережа бібліотек області, основні напрямки їх діяльності, оснащення сучасною комп’ютерною технікою, Інтернет-ресурси, електронні каталоги і картотеки – основні питання виступу О. Г Ліскової, заступника директора з наукової роботи Тернопільської обласної наукової бібліотеки.

  У формі діалогу з присутніми  Л. С. Гук, директор обласної бібліотеки для молоді,  ділилась думками з приводу значення Всеукраїнського Дня бібліотек, розповіла про проекти обласної бібліотеки для молоді та їх значення для користувачів бібліотеки. Особливо зацікавила майбутніх бібліотекарів розповідь про те, як бібліотека представлена у соціальних мережах, про новий проект «Творчість молодих в онлайн, літературний відеопідкаст «Провесінь Тернопілля».

 Темою виступу Н. С. Новіцької, директора обласної бібліотеки для дітей, була робота бібліотека за комплексними програмами «Бібліотека і світ», «Бібліотека і читач», «У світ через мистецтво», «Діти і книга», «Дитяча бібліотека в Інтернеті» та фандрейзингова діяльність  бібліотеки.

   Демонстрація відеороликів, слайдів, фотоматеріалів та їх коментарі надавали спілкуванню «за круглим столом» особливого пожвавлення.

   Допомагали у розкритті теми зустрічі видання, представлені на книжковій виставці «Бібліотека сьогодення», яку  організували працівники бібліотеки училища.

   Додали атмосфери святковості вітальні слова директора  Теребовлянського вищого училища культури, Заслуженого працівника культури України, Відмінника освіти України М. І. Виннічика, з якими він звернувся до усіх присутніх, музичні вітання учасників фольклорно-етнографічного ансамблю «Намисто» під керівництвом Т. А. Виннічик та поетичні рядки, з хвилюванням прочитані студенткою 2 курсу Порохняк В.

    Зустріч завершено, вже пролунали слова подяки від заступника директора з виховної роботи З. В. Габрук та голови циклової комісії бібліотечних дисциплін Л. О. Федчишин, проте присутні не поспішають розходитись, розмова триває, адже питань, які хочеться обговорити, проблем, які необхідно вирішити, у бібліотеки сьогодення дуже багато, і вирішувати їх саме їм – майбутнім бібліотекарям, які сьогодні навчаються у Теребовлянському вищому училищі культури.

 

С.М. Николишин, викладач бібліотечних дисциплін

Категорія: новини сайту | Переглядів: 1133 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0