Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 26.04.2024, 11:39

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Май » 30 » До 50-річного ювілею спеціалізації «Народна хореографія»
11:38
До 50-річного ювілею спеціалізації «Народна хореографія»

Найбільша гордість спеціалізації «Народна хореографія» - це випускники – говорив в інтерв’ю до газети «Вільне життя» директор Теребовлянського вищого училища культури, заслужений працівник культури України Микола Іванович Виннічик, напередодні святкування 50-річчя спеціалізації «Народна хореографія» зауважив, що саме вони очолюють танцювальні колективи Тернопільщини, інших областей України закордоном.

Працюючи в дитячих колективах після навчання, вони передають вже своїм вихованцям професійну науку, що отримали в училищі. Яскравим прикладом хореографічної спадщини є Борщівський район, де побували у минулі вихідні учасники ансамблю сучасного класичного танцю «Дивертисмент» (керівник Ірина Краківська) на запрошення районної державної адміністрації бути спеціальними гостями районного фестивалю хореографічного мистецтва «Танцювальні перлини Надзбруччя-2018».

На площі, у центрі м.Борщева зібралося чимало глядачів, а під сценою – безліч хореографічних колективів різних вікових категорій, які очікували свого виступу. Такого розмаїття кольорів сценічних костюмів, що виблискували у сонячних променях казковою палітрою важко уявити. А коли кожен із заявлених колективів презентували свої творчі доробки – «очі розбігались» від фантазії мистецьких керівників і яскравого втілення їх задумів учасниками колективів. Можна було побачити і фольклорні і народно-сценічні, спортивні, бальні, класичні танці, і навіть цілий мюзикл «Муха-цокотуха». Мною було зафіксовано, що більшість керівників цих самобутніх колективів – наші випускники. І гріла думка, що Ірина Піхлер – керівник зразкового аматорського ансамблю «Надія» з Борщова, Олена Желяско – ансамбль «Барви» зі Скала-Подільська, Зоя Сушко – ансамбль «Золотко» з Більче-Золотого, Галина Чорній – ансамбль з Борщівської школи мистецтв, Руслана Коцумир – керівник ансамблю зі Скала-Подільського та інші засвоїли всі настанови викладачів спеціалізації «Народна хореографія» і свято бережуть їх, працюючи зі своїми колективами.

Фестиваль «Танцювальні перлини Надзбруччя - 2018» - приклад профорієнтаційної роботи спеціалізації – адже серед учасників були і наші майбутні абітурієнти, а це дуже актуально для нас.

Виступ нашого колективу сучасного класичного танцю «Дивертисмент» викликав шквал емоцій і аплодисментів. Гідно оцінили глядачі хореографічні композиції «Така як ти», «Два кольори», «Міражі» і довго не відпускали зі сцени наших студентів.

Було приємно спостерігати за злагодженою роботою районної державної адміністрації, районної ради і місцевої громади м.Борщева. До нашої делегації підходили керівники району і міста і дякували за добрих, креативних спеціалістів, що піднімають хореографічне мистецтво в Борщівському районі. Це було приємно чути і ми відверто пишались своїм навчальним закладом.

Зоя Габрук

Категорія: новини сайту | Переглядів: 535 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Май 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0