Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Пятница, 26.04.2024, 08:46

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Октябрь » 7 » "До скарбниці бібліотечної мудрості"
15:35
"До скарбниці бібліотечної мудрості"
        Кожне професійне свято – це вагоме звершення, певний життєвий етап, історична подія. Як кожен ранок починається з ранкового світанку та чистої роси, так майбутнє кожної людини починається зі школи, першого навчального закладу.
     Відкриття у Теребовлі бібліотечної школи в 1940 році започаткувало організацію спеціальності «Бібліотечна справа». В цей час працювали викладачами: Ширшик Віра Остапівна, Анохін Василь Сергійович, Лапіна Анастасія Тимофіївна, Кравченко Григорій Максимович. З 1955 року розпочали свою трудову діяльність Мілько О.А., а згодом Петрунчак І.Р., Пустовідко Л.Ф. Лазарова М.С., Снітовська Г.Т., Логошняк Я.Й., Брездень В.М., Космач М.В., Тришнівська А.К. З 1983 року циклову комісію очолює випускниця училища, викладач-методист Федчишин Лариса Омелянівна. Викладацький склад поповнили: Николишин С.М., Габура В.Б., Лещук О.В., Штик О.П.
     Бібліотекар – професія,яка користується постійним попитом на ринку праці. Циклова комісія «Бібліотечна справа» здійснює підготовку за освітньо-кваліфікаційним рівнем «молодший спеціаліст» на державній та комерційній основі. Професійний викладацький склад спеціальності, інноваційні методи навчання та отримання практичного досвіду в кращих бібліотеках – запорука якісної освіти та впевненого майбутнього.
    Студенти отримують якісну фахову підготовку, вчаться володіти сучасними комп’ютерними технологіями, методикою згортання та переробкою інформації, оперувати інформаційними масивами, створювати бази даних різноманітних за проблематикою інформаційних ресурсів, аналізувати ринок інформаційних продуктів і послуг.
     Людину, яка отримала освіту за спеціальністю «Бібліотечна справа», видно відразу: системний підхід до вирішення поставлених завдань, конструктивний і гнучкий розум, здатність до нестандартного мислення. А якщо до цього додати такі якості як: пунктуальність, ретельність, працездатність, прагнення до самовдосконалення, то вимальовується образ бібліотечного спеціаліста, цілком, здатного зробити блискучу кар’єру. Сотні бібліотечних працівників – випускників  Теребовлянського вищого училища культури працюють в бібліотеках. Своєю професійністю та творчим підходом до реалізації бібліотечних завдань вони завдячують, насамперед, рідному навчальному закладу, викладачам, які не шкодували сил і щедро дарували знання, ділилися власним досвідом, долучали до скарбниці бібліотечної мудрості та професійної майстерності.
     У ці передсвяткові дні педагогічний колектив навчального закладу щиро вітає всіх випускників спеціальності «Бібліотечна справа» з професійним святом. Зичить процвітання, творчого натхнення. Нехай не міліє джерело сміливих ініціатив, нових Вам успіхів і перемог на бібліотечній ниві!
                                   Федчишин Л.О., голова циклової  
комісії спеціальності «Бібліотечна справа»

Опубліковано в газеті «ВОЛЯ»  27.09.2013р.
Категорія: новини сайту | Переглядів: 703 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Октябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0