Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Понедельник, 06.05.2024, 12:30

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2022 » Февраль » 22 » Герої не вмирають…
10:16
Герої не вмирають…

Герої не вмирають…

Тримає курс у небеса славетна сотня,
землі своєї упокоєні сини.
Горять серця, палають вільні душі,
зійшла зоря, гряде нове життя,
герої не вмирають, кличуть нас на барикади,
і хай прийме тіла їх мерзла ще земля,
витає дух нескореної волі,
гримлять щити, молитви і пісні,
рядами рівними між нас ідуть герої,
усі, хто голову поклав в ці темні дні.

Сергій Мартинюк

 

Щороку в Україні 20 лютого відзначається День Героїв Небесної Сотні. Цьогоріч, вже всьоме, в цей пам’ятний день відбуваються заходи з метою увічнення людського подвигу, сили духу та демонстрації патріотичної позиції громадян, які ціною свого життя відстоювали ідеали демократії заради майбутнього України як незалежної держави.

17 лютого у Теребовлянському фаховому коледжі культури і мистецтв відбулося патріотично – виховне заняття з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні, який провела викладач історії Мар’яна Віталіївна Куземко. До уваги студентів було запропоновано тему: «Запеклих вогонь не пече».

Студенти ІІ курсу спеціалізацій «Народне пісенне мистецтво», «Народне інструментальне мистецтво (народні інструменти)» та «Народне інструментальне мистецтво (духові інструменти)» згадали доленосні події 2013 - 2014 років, що стали символом боротьби за свободу та гідність.

При перегляді презентації було обговорено хронологію подій на Майдані. Євромайдан став найбільшим протестом у новітній історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократичний європейський вибір. Це - символ жертовності, патріотизму та героїзму. Українці довели, що не просто вибрали своє європейське майбутнє, але готові боротися за нього.

Викладач наголосила на цінності української держави як найвищої соціальної цінності для українців, що народжувалася, формувалася протягом століть у буремні часи. Україна, здавалося не існувала, але відродилася завдяки незламному духу свого народу та його прагненню захистити свою Батьківщину. В різні часи у нашій державі були герої, які жертвували собою заради неї. Яскравим прикладом такої відваги стали сучасники - Герої Небесної Сотні, подвиг яких ми повинні пам’ятати та розповідати про нього нашим дітям.

Мета заняття – проінформувати студентів про надзвичайно важливі історичні події нашого сьогодення, вміти аналізувати їх та на отриманих фактах формувати патріотичну позицію, національну свідомість. 

Помаранчева революція, Революція Гідності засвідчили зародження громадянського суспільства в Україні. Ми – українці активно готові відстоювати свої права та ідеали, брати відповідальність за свій вибір.

Статтю підготувала Солтисік Ірина

Переглядів: 263 | Додав: trb2080 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0