Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 01.05.2024, 07:26

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Ноябрь » 23 » Інформаційний захід до ДНЯ ГІДНОСТІ і СВОБОДИ
23:41
Інформаційний захід до ДНЯ ГІДНОСТІ і СВОБОДИ

Хто 10 років тому міг собі уявити, які страшні, але водночас такі важливі події Новітньої історії України чекають на нас у центрі Європи, у миролюбній країні, у цивілізованому ХХІ ст? Невже знову революція, неспокій, перші жертви, анексія Криму… Невже війна? Тисячі смертей, скалічені долі, сироти, заплакані матері та дружини… Найвища плата, яка може бути – ціна людського життя наших громадян за свою державу, можливість бути, мати свою національну самоідентичність,жити без терору, страху та тотальної несправедливості.

З метою вшанування Героїв Небесної Сотні та пам’яті про ці буремні часи, 22 листопада у ТФККіМ було проведено інформативний захід для студентів І-ІІ – х курсів. Місце проведення вибрано невипадково біля тематичного стенду «Небесна Сотня», на якому розміщені світлини мужніх, активних патріотів України, які захищали права, свободи та європейський вибір нашого народу.

 

Досвідчений викладач гуманітарних та соціально – економічних дисциплін Мигаль Ярослава Степанівна почала свою доповідь з подій на Майдані Незалежності, що відбулися 21 листопада 2013року, коли люди вийшли на мирний протест «Україна - це Європа» у підтримку Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Вона детально, у хронологічній послідовності розповіла молоді про всі наступні події, які розгорталися стрімко і драматично:зухвале свавілля правоохоронних органів та розгін студентського протесту, що викликали громадське обурення і спротив,  перемовини тодішньої влади у Брюсселі, втечу Януковича з України, організацію «Антимайдану», вбивство перших патріотів (Сергія Нігояна та Михайла Жизневського), операцію «Бумеранг», мета якої була знищити Євромайдан, штурм Майдану із залученням снайперів, що застосували табельну зброю проти цивільних та протистояння на вул. Грушевського, смерть наших співвітчизників, які увійшли в історію під назвою «Небесна Сотня», початок військової агресії Росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей.

На завершення викладач спонукала студентів до роздумів, чи Революція Гідності – це подвиг героїв, а, може, марно втрачені життя? Як можна було уникнути всіх цих нещасть? Що значить гідність та свобода для народу?

Змістовність, інформативність, патріотична атмосфера заходу – це звернення до молодої людини, заклик не залишатися байдужим до долі своєї держави, викохувати у собі патріотизм та шану полеглим героям, які ціною життя протягом 8 – ми років відстоюють територіальну цілісність та незалежність України. Не можна втрачати пильність, тому, що боротьба за гідність і свободу ще триває.

«Майдан Незалежності та Софійська площа у Києві ввібрали в себе історію трьох революцій. Вони стали свідками пробудження національної свідомості українського народу, його прагнення демократичних цінностей у незалежній, правовій державі. Ми маємо пам’ятати про ці сумні сторінки нашої історії заради кращого майбутнього і намагатися додати частку своєї любові, праці для розбудови України», - підбиває підсумки викладач.

Захід закінчився слуханням Державного Гімну України.

 

День Гідності і Свободи доводить, що сила народу в його єдності!

Слава Україні! Героям слава!

 

Статтю підготувала Солтисік Ірина

Переглядів: 244 | Додав: trb2080 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0