Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 27.04.2024, 03:26

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2016 » Март » 17 » «Надія – 2016»
17:26
«Надія – 2016»

«Надія – 2016»

    У «Положенні про XVII-й регіональний конкурс–фестиваль» зазначено, що до участі запрошується учнівська молодь 8 – 9 класів з різних регіонів України. Тут кожен зможе проявити свої творчі можливості і продемонструвати мистецькі здібності. Організаційним комітетом заходу було проінформовано не лише спеціалізовані мистецькі навчальні заклади та загальноосвітні школи області, а й через районні та обласні ЗМІ запрошено всіх охочих.

  І результат - 277 учасників. Всі райони області, крім Шумського, делегували свій талановитий «десант», який 11 березня 2016 року яскраво представив свої таланти.

  Традиційно найбільше - 170 учасників змагалися у номінації «Народна хореографія». Це і не дивно, адже візитівкою Теребовлянського вищого училища культури є хореографічні  мистецькі колективи. Відомо, що лише в Національному ансамблі академічного танцю України ім. П. Вірського працюють успішно четверо вихованців. У 2015 році народно–аматорський ансамбль народного танцю «Любисток» (мистецький керівник заслужений працівник культури України Ігор Николишин) став володарем І-ї премії Всеукраїнського конкурсу ім. Павла Вірського.

    Урочисте відкриття конкурсу за традицією, розпочалося з вітального  слова голови організаційного комітету, директора Теребовлянського вищого училища культури, заслуженого працівника культури України Миколи Івановича Виннічика, який запросив учасників до творчих змагань, акцентуючи на тому, як саме будуть проводитися перегляди–прослуховування, та представив голів журі всіх номінацій. Прозвучав гімн конкурсу – фестивалю, який ще у 2000 році був написаний студентами Степаном Критишиним і Юлією Микитчук у виконанні відомого фольклорного колективу училища «Намисто» (мистецькі керівники – відмінник освіти України Тамара Виннічик, та Петро Кутний).

  Через чотири години конкурсних творчих змагань журі визначило переможців. Отримали Гран–Прі у номінаціях: «Народна хореографія» - ансамбль «Посмішка» з будинку дитячої творчості м. Теропіль (керівник Шевіла Л.С); «Бібліотечна справа» - Капуста Ірина з м. Бережани; «Народне пісенне мистецтво» - Тетерин Діана з Великобірківської музичної школи Тернопільської області (керівник – Жмуд Т.В.),«Декоративно–прикладне мистецтво» - Костилєва Ілона з с. Семенів Теребовлянського р-ну (керівник – Шевчук Р.А), «Інструментальне мистецтво» - Студент Вікторія з Теребовлянської школи мистецтв (керівник – Яцента Д.І),«Видовищно–театралізовані заходи» - Бабич Анастасія Юріївна і Марущак Оксана Андріївна. «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти) – Коцур Євген з Кременецької школи мистецтв (керівник – Городня О.Р.);

«Народне інструментальне мистецтво» (народні інструменти) – Кулик Ірина з Теребовлянської школи мистецтв (керівник – Туревич Л.І);

    На закритті конкурсу–фестивалю «Надія – 2016» володарі Гран – Прі всіх номінацій виступили з концертом в актовій залі училища.

  Грамоти і призи, а найголовніше – впевненість у собі і щирі оплески отримали всі учасники, зрозумівши – мрії здійснюються. Всього за 17 років у конкурсі взяли участь 4848 учасників. Багато хто з них пов’язали своє життя з мистецтвом, попередньо  отримавши диплом молодшого спеціаліста у нашому навчальному закладі.

  Організаційний комітет конкурсу–фестивалю «Надія - 2016» висловлює щире подячне слово спонсорам за підтримку і розуміння тих, хто збагачує національні культурні надбання.

Переглядів: 934 | Додав: saber | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0