Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Понедельник, 06.05.2024, 16:05

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2022 » Октябрь » 20 » Сила нескорених! Виховна година до Дня захисників і захисниць України та 80-річчя УПА
19:59
Сила нескорених! Виховна година до Дня захисників і захисниць України та 80-річчя УПА

14 жовтня - День захисників і захисниць України та 80-річчя УПА. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, що мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. Україна сьогодні відстоює незалежність, а ці дві пам’ятні дати поєднує боротьба за державність проти московського режиму і спадковість військових традицій.

З нагоди свята у Теребовлянському фаховому коледжі культури і мистецтв було підготовлено та проведено тематичну виховну годину, що передбачала собою захоплюючу розповідь про створення перших бойових загонів УПА, яка вела збройну боротьбу за державну незалежність України проти окупаційних режимів та перегляд фрагменту тематичного фільму (підготувала Ярослава Мигаль).

Студентами та викладачами була  представлена концертна програма (режисер Галина Козак), яка включала вже добре відому класику народних танців  – номери ансамблю «Дивертисмент» (мистецький керівник та балетмейстер Ірина Краківська). Духовий оркестр «Княжі сурми» виконав композиції-символи боротьби українського народу та цікаві варіації відомих пісень (мистецький керівник Ігор Крисько). Музична композиція «Ой, у лузі червона калина похилилася» лунала у виконанні фольклорно-етнографічного ансамблю «Намисто» (мистецький керівник Петро Кутний, концертмейстер Юрій Куземко). Українська народна пісня «Десь там далеко на Волині» прозвучала у виконанні жіночого вокального ансамблю «Муза» (мистецький керівник Неоніла Юзвишин, концертмейстер Василь Сорока).

Інсценізацію історичного роману у віршах Ліни Костенко «Берестечко» виконали студенти спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» (мистецький керівник Галина Козак).

Пам'ять усіх загиблих за свободу й незалежність України присутні вшанували хвилиною мовчання.

Сьогодні Збройні сили України воюють із тим же ворогом, з яким вела боротьбу УПА. Висловлюємо нашу безмежну пошану і любов українським захисникам і захисницям. 

Категорія: новини сайту | Переглядів: 78 | Додав: aleksandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Октябрь 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0