Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 01.05.2024, 01:18

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Ноябрь » 28 » Спеціалізація «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти) святкує своє 60 – річчя
22:09
Спеціалізація «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти) святкує своє 60 – річчя

       В цьому році спеціалізація «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти) відсвяткувала своє 60 – річчя. Скільки всього чудового відбулося за цей час! Перші студенти, перші викладачі, перші випускники, багато конкурсів та фестивалів, творчі здобутки, тандеми та пошуки себе, мистецька співпраця та звання… Ціла історія відділу, яка щиро бережеться викладачами спеціалізації і її студентами. Підготовлено сотні музикантів, керівників духових оркестрів, диригентів, які роз’їхалися по всьому світу і дарують людям свою творчість та талант. Випускники різних поколінь часто повертаються у Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв, тому, що їм тут завжди раді, їхніми перемогами пишаються…

      Велика подяка викладачам відділу Гордію Л. Р., Юзвишину Т. Д., Гончаруку М. С., Козаку І. Р., Криську І. І., Українцю Л. С., Шайновичу І. М., Градовому В. С., Васенку П. А. та Ворончаку Т. М за їх щоденну працю. Вони діляться своїми знаннями з студентами, намагаються виховати у них любов до музики та мистецтва. Значний внесок у розвиток духової музики здійснюється концертмейстерами оркестру Гумницьким В., Левицьким Д., Сорожкевичем А., Українцем Т., Липкою М. Не менш вагомою залишається співпраця з піаністами - концертмейстерами Шевчук А., Каськів О., Плотніковою Л. та Губяк М.

Духовому оркестру у 2012 році присвоєно звання «народний» аматорський духовий оркестр «Княжі сурми», який є лауреатом Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів (мистецький керівник Ігор Крисько, солісти-вокалісти Петро Кутний, Василь Панюс). Репертуар «Княжих сурм» є дуже різноманітний – твори зарубіжних і місцевих композиторів. Яскрава музична програма, підготована оркестром, отримує схвальні відгуки на сценах області і не тільки.

Почуття та емоції, які неможливо висловити словами, передають духові інструменти обєднані в оркестр.

Нещодавно відбулися концерти «Княжих сурм» у різних містах і містечках нашої області: м. Хоростків, смт. Золотий Потік, м. Козові. Учасники оркестру відгукуються на запрошення і спішать дарувати мистецтво духової музики її поціновувачам.

Студенти спеціалізації постійно удосконалюють свої професійні здібності гри на інструментах оскільки вони повсякчас беруть активну участь у всіх заходах, що відбуваються у ТФККіМ та різних концертних програмах міста та області.

Бажаємо спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво» (духові інструменти) творчих злетів, талановити студентів та багато концертів. Нехай свято музики і таланту тривають і надалі.

 

Статтю підготувала Солтисік Ірина

Переглядів: 224 | Додав: trb2080 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0