Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 01.05.2024, 06:08

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Ноябрь » 25 » Спеціалізація "НІМ" (духові інструменти)
14:02
Спеціалізація "НІМ" (духові інструменти)

 

Про роботу викладачів комісії НІМ (духові інструменти)

 

Робота викладачів циклової комісії НІМ (духові інструменти) проводиться відповідно до вимог державного стандарту освіти, освітньо-кваліфікаційної характеристики та освітньо-професійної програми спрямованої на становлення спеціаліста, лейтмотивом якої є – спеціаліст повинен вміти, спеціаліст повинен знати.

Знання і вміння на належному професійному рівні передаючись студентам досвідчені викладачі за плечима яких є десятки випусків молодих фахівців. Були є і будуть різні ми тішимося дипломантами, лауреатами всеукраїнських і міжнародних конкурсів, професійними виконавцями, артистами духових оркестрів, ансамблів, диригентами, викладачами вищих навчальних закладів І-ІV рівня акредитації, є і священники різних конфесій, працівники, депутати різних структурних підрозділів влади, а за велінням часу, сьогоденням є бізнесмени, фермери. Однак вони залюбки приїжджають до своєї «альма-матері», зі щемом в серці і, водночас, вдячністю згадують студентські роки на спеціалізації, викладачів, які прищепили їм розумне, добре, вічне на шляху до становлення справжньої людини.

Відповідно до стандарту освіти у всіх викладачів тотожні завдання щодо ведення навчальної документації, а саме: комплект методичного забезпечення, робоча програма дисципліни, журнал індивідуальних занять з відповідними завданнями на семестр; у кожного викладача є багата власна бібліотека нотного матеріалу, музичної та теоретичної літератури, яка використовується студентами в самостійні роботі; при роботі над програмою викладачі використовують сучасні технічні засоби – зараз для цього є всі можливості; на всіх заняттях використовується міжпредметний зв'язок і, насамперед, з дисциплінами музично-теоретичного циклу. Тут особливий акцент хочеться поставити -  на всіх заняттях ми працюємо з студентами над тональностями, інтервалами, акордами. Заняття студентів з музичної грамоти дуже посередні. А зрозуміло, що неможливо працювати над твором чи по спец інструменту, чи диригуванні не зробивши музично-теоретичний аналіз і так від заняття до заняття. Тут хочеться внести пропозицію переглянути програму з теорії музики і відвести більше годин на те, що їм реально, щоденно потрібно від фортепіано до спец. інструменту. А таку мету як лади фрігійський чи дорійський, міксолідійський чи лідійський і т. д. Можна лише ознайомитися. В рамках годин дозволяється проводити корективи в програмах; на заняттях з диригування і спецінструменту для розвитку образного мислення – міжпредметний зв'язок з дисциплінами гуманітарного циклу – мовою, літературою та історією, хореографією та ДПМ; –  при роботі над дисциплінами викладачі використовують власний показ;

Постійно на засіданнях циклової комісії домінує питання щодо етичної культури викладача де домінує одна думка, що викладач має бути для студента завжди прикладом починаючи від зовнішнього вигляду, одягу, зачіски до культури спілкування, власних умінь та знань. Вони нас копіюють і в позитиві, і в негативі.

Відповідно до розпорядження від 01.11.21 року «Про підготовку до засідання педагогічної ради», cтворена комісія, яка розглядала роботу викладачів спеціалізації НІМ (духові інструменти).

Переглядів: 271 | Додав: aleksandr | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0