Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 08.05.2024, 05:25

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2018 » Июнь » 5 » «Степан Будний у світлі відомих людей Струсова»
12:05
«Степан Будний у світлі відомих людей Струсова»

3 червня 2018 р. в с.Струсів Теребовлянського району було організовано краєзнавчий вечір «Степан Будний у світлі відомих людей Струсова», на який запросили фольклорний ансамбль «Джерело», ансамбль народного танцю «Любисток», ансамбль сучасного класичного танцю «Дивертисмент». Віддаючи дань шани Степану Будному, 85-річчя якого відзначається цими днями, учителі і учні місцевої загальноосвітньої школи, мешканці сільської громади щиро вшановували видатних людей с.Струсів, які у різні часи, зокрема ХІХ-ХХІ століття прославляли цю місцину. А перша письмова згадка про село у 1434 р., коли власником села став Яків Струсь.

Лише перелік відомих прізвищ: Й.Сліпий, С.Будний, О.Сліпа, І.Обухівський, брати Гірняки, А. і С. Іванчуки, Людвиг Земський…

Особливе місце посідає і наш викладач, заслужений діяч мистецтв України, режисер і актор Анатолій Нечай.

Одна за одною світлини видатних людей проходять на екрані, а зі сцени звучать актуальні сьогодні вірші С.Будного, адже головні питання його творчості – загальнолюдські. Приємно зі сцени бачити і нашу випускницю – Христину Капустяну, яка після закінчення нашого училища вступила до педагогічного університету ім. В.Гнатюка і залишилась у рідному селі, плекаючи пісню і пам'ять про видатних своїх односельців. А вже її учні втілюють на сцені її цікаві задумки. Наші хореографічні ансамблі лише професійно доповнювали танцями цікаву розповідь про життя видатних струсівчан, нагадавши фольклорний танець «Полька в решеті» (ансамбль «Джерело», мистецький керівник Александрович Г.С.). Піднімала патріотичний дух музична композиція «Калинові Медобори» (анс. «Любисток», мистецький керівник Новіцький Б.В., захлинала фантастичними почуттями композиція «Два кольори» та підсилювала відчуття страху та жахіття у хореографічна трагедії «Крик» - ансамбль сучасного класичного танцю «Дивертисмент» , мистецький керівник Краківська І.В.

Українська земля, щедра на таланти у всіх галузях науки і мистецтва, зібрала саме в с.Струсів особистостей, яких можна назвати моральними авторитетами нації.

Зоя Габрук

Категорія: новини сайту | Переглядів: 532 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0