Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Суббота, 27.04.2024, 06:39

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Апрель » 8 » „Театр наш був! Театр наш є! Допоки людське серце б’ється в грудях.”
19:57
„Театр наш був! Театр наш є! Допоки людське серце б’ється в грудях.”
      Під таким гаслом з нагоди Міжнародного дня театру в Теребовлянському вищому училищі культури пройшов тиждень спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи».
      Розпочався тиждень виставкою творчих робіт викладачів та студентів. 
Експозиція містила різноманітні методичні матеріали: навчальні програми, сценарії викладачів і студентів, зразки дипломних робіт, фото- та відеоматеріали про творче життя спеціалізації, книги з історії розвитку театрального мистецтва, написані випускниками  відділу.
Однак, як стверджують театральні діячі, справжнє життя відбувається саме на сцені. Тому тиждень продовжив показ практичних робіт студентів ІІ-го курсу „Фрагмент життя у світлі рампи”. (Викладач - Козак Галина Ярославівна.) В програмі було представлено інсценізації за творами Івана Багряного „Тигролови”, Ольги Кобилянської „Земля”, Василя Стефаника „Побожна”, Івана Франка „Ріпник” та Ліни Костенко „Берестечко”.  



       У рамках тижня спеціалізації відбувся відкритий урок із студентами І-го курсу на тему «Робота у вигородках над поетичною театрлізованою програмою». Викладач – заслужений діяч мистецтв України Нечай Анатолій Романович.
Театр завжди мав виключно важливе етичне і художнє значення, сприяв формуванню естетичного смаку, розширенню кругозору. Слухаємо ми оперу чи насолоджуємося майстерністю і грацією артистів балету, або з душевним трепетом стежимо за грою драматичних акторів, – ми завжди відчуваємо особливу атмосферу свята. Саме таким святом став творчий вечір „Хай лине пісня в українськім краї” автора та виконавиці пісень, випускниці спеціалізації 2003 року Ольги Яреми – Монастирської, виступ якої яскраво доповнила хореографія у постановці викладача спеціалізації „Народна хореографія” Краківської Ірини Валентинівни. 



     Завершив тиждень спеціалізації естрадний огляд „Не все – про все” –  практична робота студентів ІІІ-го курсу. (Викладач Стадніченко Михайло Олександрович.) Програму, побудовану на естрадних монологах, скетчах, сценках та мініатюрах, вдало доповнили виступи жіночого вокального ансамблю „Муза” (мистецький керівних Неоніла Юзвишин), народного аматорського  чоловічого вокального ансамблю „Октава” (мистецький керівник Олег Архитко) та хореографічного колективу під керівництвом викладачів спеціалізації.
     Змінюється життя, але театр, як і раніше, будить добрі почуття, піднімає людину над буденністю, сприяє гуманізації суспільства. І сьогодні Міжнародний день театру — це не лише професійне свято майстрів сцени, це справжнє свято мільйонів вдячних глядачів та пошановувачів високого мистецтва.
                                                 
                                        Юлія Грицишин – студентка ІІ-го курсу
                                        спеціалізації „Видовищно-театралізовані заходи”.

                                        Фото – Михайло Семащук.


Категорія: новини сайту | Переглядів: 1293 | Додав: saber | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Апрель 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0