Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Понедельник, 06.05.2024, 00:08

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2022 » Февраль » 24 » Творимо себе – творимо УКРАЇНУ!
04:02
Творимо себе – творимо УКРАЇНУ!

ТВОРИМО СЕБЕ – ТВОРИМО УКРАЇНУ!

Українська академія лідерства — це формаційна платформа особистісного та суспільного розвитку для активної молоді на основі цінностей. Це - потужний молодіжний лідерський рух в Україні. Академія поєднує річну програму між школою та університетом для вмотивованих підлітків 16-20 років та масштабні соціальні проекти для суспільства. Академія — це рік можливостей для молоді, аби побачити світ та дослідити себе. Молодь навчається працювати в команді, втілює суспільні ініціативи, займається волонтерською діяльність, подорожує Україною і не тільки, здобуває впевненість в собі!

23 лютого подорожуючи Тернопільщиною, відбулося виїзне засідання Української Академії Лідерства у ТФККіМ. Викладачі та студенти нашого коледжу охоче зустрілися з молодими та енергійними юнаками та дівчатами.

В. о. директора Олена Петрівна Ткачук гостинно зустріла молодь та розповіла про план зустрічі. Гостям було запропоновано цілий ряд майстер – класів, які предметно могли розповісти та показати чому навчаються студенти у нашому закладі.

Майстер клас N1: «Танцювальний оберіг. Регіональні особливості танців Поділля» (Галина Александрович, Ірина Краківська та Тарас Руневич).

Викладачі хореографії запропонували гостям доторкнутися до мистецтва танцю. Вони цікаво розповідали про різні види танцю та їх особливості.

До уваги молодих людей було запропоновано наступні танці:

  • патріотична танцювальна композиція, в основу якої покладена пісня Святослава Вакарчука «Не твоя війна».

Не твоя війна

  • романтична хореографічна композиція «Перше кохання», творіння студентки IV курсу Чопик Тетяни.

Перше кохання

  • колоритний та веселий народний танок – гра «Хто бив», у виконанні колективу «Джерело».

Хто бив

  • український народний танець «Гопак» у виконанні колективу «Любисток».

Гопак

Майстер – клас перетворився в справжнє свято танцю. Гості були в захопленні від побаченого та почутого. На завершення їм було запропоновано спробувати вивчити декілька рухів з відомого на Тернопільщині танцю «Канада».

Майстер клас N2: «Доторкнися до музичного інструменту» (Василь Яков’як,  Уляна Перхалюк, Василь Сорока та Володимир Самолук).

  • Знайомство з музикою розпочалося з інструментальної композиції  «Історія кохання» у виконанні колективу «Блюз - тріо» (В. Самолук – фортепіано, А. Савіна – флейта, В. Савка - саксофон)

  • Підхопила музичну естафету Уляна Перхалюк, яка виконала українську народну пісню «На вулиці скрипка грає…». Неперевершене виконання пісні, автентичне вбрання пані Уляни викликали у аудиторії бурхливі оплески.

  • Заслужений артист України Василь Яков’як розповів молодим людям про народні інструменти, такі, як концертні та гуцульські цимбали, трембіта, теленка, дводенцівка, дримба.

Все це виявилося дуже цікавим для гостей, тому викладач дав можливість всім охочим заграти, спробувати себе у ролі музикантів та створити імпровізований оркестр.

Майстер – клас N3 «Техніка Борщівської вишиванки, Машинна вишивка, Мандри художника, Лемківська кривулька» (Леся Гарасюк, Іван Драган, Ольга Копчак, Віталіна Липка).

Олена Ткачук провела екскурсію навчальними аудиторіями відділу «ДПМ».

  • Спочатку всі завітали на майстер – клас до Івана Драгана, який занурив їх у світ пензля, світ живопису.

  • Наступною стала вишиванка. Відбулася цікава розмова про Борщівську вишивку, якою славеться Тернопілля. Гостям було продемонстровано різні сорочки з різними орнаментами. Молоді люди були приємно вражені інтер’єром навчальних кімнат.
  • Ольга Копчак розповіла охочим про лемків та їх національну прикрасу кривульку.

Зустріч з молодими лідерами була надзвичайною. Вони виявилися дуже цікавими, талановитими та комунікативними. Сподіваємося, що знайомство з нашим закладом і його студентсько – викладацьким колективом ще надовго залишиться у їх пам’яті.

Статтю підготувала Ірина СОЛТИСІК

 

Переглядів: 288 | Додав: trb2080 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Февраль 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0