Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Понедельник, 06.05.2024, 20:21

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Октябрь » 18 » Урочисті заходи присвячені до дня захисників і захисниць України
14:59
Урочисті заходи присвячені до дня захисників і захисниць України

Діво Пресвята – Матір матерів,

Пригорни до серця всіх своїх синів.

Освіти їх душі світлом золотим,

Виповни любов’ю неспокійний дім.

Научи як землювберегти від зла.

Розумом, діянням і крилом тепла

Зоре – зорянице, Сонце доброти,

Землю України щастям освіти!

 

14 жовтня для українців особливий день, символ нерозривного зв’язку  поколінь захисників України. Адже в один день з’єдналися чотири великих свята: День святої Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва, День створення Української повстанської армії (УПА) – 1942р та день захисників і захисниць України. З козацьких часів воїни – захисники нашої Батьківщини віддавали себе під захист – покров Божої Матері.

Традиційно в цей день та напередодні відбувалося багато заходів, оскільки тема захисту рідної землі залишається надзвичайно актуальною з початком війни на Донбасі. У новітній історії України День Покрови має переосмислене значення – не просто пам'ять про тих, хто колись захищаючи від ворога рідну землю віддав життя за те, щоб Україна відбулася, а День, що насамперед асоціюється з мужністю та стійкістю, силою волі та характеру воїнів, які тепер боряться на східних кордонах і дарують нам мирне небо.

      Студенти та викладачі нашого коледжу приймали активну участь у заходах приурочених цій даті. У переддень державного свята вони подарували свою творчість воїнам 44- ї окремої артилерійської бригади. Колективи «Джерело», «Дивертисмент»підняли настрій своїми запальними народними танцями. Українська народна пісня «Ой, я знаю, що гріх маю» та арія Наталки з опери (М. Лисенка) у виконанні викладача Уляни Перхалюк мав особливий успіх (концертмейстер В. І. Сорока). Вокальна композиція «Нехай квітує Україна» у виконанні студентки ІV курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» Тетяни Богуцької викликала бурхливі оплески залу (мистецький керівник М. І. Коновалова).

Чудові враження справили інструментальні номери студентів ІІІ  та І курсу спеціалізації «Народне інструментальне мистецтво»Владислава Батюка з композицією «На сопках Манджурії» (мистецький керівник Ю. М. Куземко) та Христини Скалич з композицією «Гуцулка Ксеня»(мистецький керівник М. С. Гриник), а також чарівний дует бандуристок у складі Галини Мендик та Марії Здеб з композицією «То не я стояла, мамо» (мистецький керівник Я. В. Кубіт).

      Не менш чуттєвою стала гра на саксофоні Валентини Савки мелодії пісні «Два кольори»(мистецький керівник М. С. Гончарук).

      Студенти ТФККІМ стали учасниками святкового концерту на Театральній площіу м. Тернопіль. Спеціалізація «Народна хореографія» привітала захисників та захисниць патріотичною танцювальною композицією в основу якої покладена пісня Святослава Вакарчука«Не твоя війна»

      Ансамбль барабанщиць «Мажоретки» взяли участь у фестивалі духовно – патріотичної пісні «Бишківська звитяга»(мистецькі керівники Е. Т.Юзвишин, А. В. Сорожкевич)

      Весь колектив ТФККІМ вітає всіх захисників та захисниць України із професійним святом. Дякуємо за вашу мужність, за те, що творите сьогодення і майбутнє! Низький уклін та шана вам!!!

Переглядів: 181 | Додав: trb2080 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Октябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0