Теребовлянський фаховий коледж культури і мистецтв

Среда, 01.05.2024, 10:34

Вітаю Вас Гость | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Ноябрь » 26 » Виховний захід на тему: «Голодомор - помста за свободу»
00:06
Виховний захід на тему: «Голодомор - помста за свободу»

Голодомор – це геноцид Українського народу, якийне був випадковим явищем природнього чи соціального походження. Терор голодом -нечувано страшний, ретельно спланований злочин, що був цілеспрямовано вчинений комуністичним, тоталітарним режимом дляцілковитого чи часткового знищення української нації. Сьогодні існує багато дослідників – істориків, демографів, які активно вивчають архіви для встановлення правди про масштаби цього горя. Статистика свідчить, що голодомори забрали життя від 7 до 10 млн. невинних душ і серед них -  близько 3 млн діти. 

        «Пам’ять, що рятує: голоси правди» - публічні дискусії, що відбулися цьогоріч про демографічні втрати України внаслідок Голодомору. А втрати були неймовірно великими. Україна була б зовсім іншою державою, якби цього всього жахіття не було. 

 

24 листопада у Теребовлянському фаховому коледжі культури та мистецтв відбувся захід«Голодомор- помста за свободу», що був присвячений Дню пам'яті жертв Голодоморів. Цьогорічна інформаційна кампанія до 88-х роковин Голодомору робить особливий акцент на темі«Діти Голодомору».Це -  особливо болюча, важка тема, що від однієї лише думки  про померлих голодною смертю дітей,  зявляються сльози на очах.

Звісно, діти – найвразливіша, проте, найважливіша категорія жертв сталінського геноциду.

Захід будо підготовано під керівництвом викладачів Козак Галини Ярославівни, Архитко Юлії Романівни, Краківської Ірини Валентинівни та Брездень Олени Володимирівни. Активно долучилися до організації студенти ІІІ курсу спеціалізації «Видовищно – театралізовані заходи».

Завдяки своїй людяності, активній патріотичній позиції та професіоналізму, вони розповіли про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.Наш спільний обов'язок - гідне вшанування вбитих голодом жертв комуністичного режиму.

Хор «Сонячний струм» (мистецький керівник Брездень О. В.)вразив своїмспівом.

Студенти спеціалізації «Народна хореографія» (мистецький керівник Краківська І. В.) подарували емоційний танець «Крик».

У кожну четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна памятна дата – День памяті жертв Голодомору. Все, що ми можемо зробити у знак поваги – засвітити свічку у вікні. Цікаво, що цю традицію започаткував американський історик Джеймс Мейс. Він був одним із перших, хто почав говорити вголос про Голодомор, коли у нашій країні це було таємно і неможливо. У 80 – х роках історик очолював Комісію Конгресу США із збору свідчень очевидців голоду, що була активно підтримана українською спільнотою США.Його звіт Комісії був затверджений Конгресом і став науковим та політичним документом.За свій неоціненний внесок у вивчення і оприлюднення фактів про Голодомор, Джеймс Мейс був посмертно нагороджений орденом Князя ярослава Мудрого.

«Україна належить до тих країн, які у своєму тоталітарному минулому пережили одну з найбільших трагедій в історії цивілізіції – ГЕНОЦИД»

Джеймс Мейс

         Закликаємо усіх долучитися до міжнародної акції "Запали свічку пам'яті " 27 листопада о 16.00 та вшанувати пам'ять мільйонів замучених голодом українців - молитвою.

 

Статтю підготувала Солтисік Ірина

Переглядів: 185 | Додав: trb2080 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Меню сайту

Пошук по сайту


Категорії розділу

новини сайту [363]
чутки [0]

Календар

«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Форма входу

Архів записів

Друзі сайту

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0